Friday, September 20, 2024
Home » Oι ευθύνες πολλών και αυτές της Αστυνομίας

Oι ευθύνες πολλών και αυτές της Αστυνομίας

0 comments

ΓΙΑ άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες ακραίων εκδηλώσεων χουλιγκανισμού. Για μια ακόμη μια φορά παρακολουθήσαμε επεισόδια σε αθλητικούς χώρους. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά- με όσα παρακολουθήσαμε την περασμένη Κυριακή στη Λεμεσό- ότι υπάρχει μια αδυναμία αντιμετώπισης ακραίων, απαράδεκτων συμπεριφορών από μια μερίδα ανεγκέφαλων.

ΑΥΤΕΣ τις εικόνες τις βιώνει η κυπριακή κοινωνία συχνά- πυκνά και προφανώς το ζητούμενο είναι κατά πόσο μπορεί η Πολιτεία να τα αντιμετωπίσει ή όχι. Αυτό είναι ένα ερώτημα, το οποίο πρέπει να απαντηθεί.

ΜΠΟΡΕΙ κανείς να φορτώσει τις ευθύνες σε διάφορους φορείς, αρμόδιους και μη. Σημασία έχει, αυτοί που έχουν την ευθύνη, μικρή ή μεγάλη, να μπορούν να δώσουν διεξόδους. Να δώσουν λύσεις. Εκ των προτέρων, προληπτικά λειτουργώντας αποτρεπτικά και όχι να γίνονται δηλώσεις εκ των υστέρων. Όπως έγινε την περασμένη Κυριακή στη Λεμεσό, όταν δεν διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας.

ΕΥΘΥΝΕΣ έχουν πολλοί. Αυτές οι ευθύνες προφανώς και ιεραρχούνται. Άλλοι έχουν μεγαλύτερες και κάποιοι λιγότερες. Έχουν, όμως, ευθύνες. Και η Αστυνομία, που είναι ο οργανισμός που έχει την ευθύνη για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας και ηΟμοσπονδία, η οποία οργανώνει το πρωτάθλημα, τα σωματεία, οι οργανωμένοι σύνδεσμοι οπαδών, οι αρχές το σταδίου.

ΓΙΑ κάθε διοργάνωση, υπάρχουν πολλοί συντελεστές, οι οποίοι αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση, για να πραγματοποιηθεί μια αθλητική εκδήλωση. Είναι μια συλλογική προσπάθεια και η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη.

ΕΙΝΑΙ, όμως, προφανές πως τη μεγάλη ευθύνη την έχει η Αστυνομία, η οποία για μια ακόμη φορά έδειξε αδυναμία εκπλήρωσης τηςαποστολής της. Κι όχι μόνο τούτο, αλλά έσπευσε να φορτώσει σε άλλους τις ευθύνες για τα όσα θλιβερά και απαράδεκτα έχουμε παρακολουθήσει την περασμένη Κυριακή στη Λεμεσό. ΗΑστυνομία δεν είναι θεατής, αλλά βασικός πυλώνας διασφάλισης της ηρεμίας και της ασφάλειας.

ΤΗΝ ίδια ώρα, πέραν από την όποια αποτίμηση γίνει για τα όποια θλιβερά συνέβησαν, θα πρέπει να φθάσουμε και στο διά ταύτα.Μπορεί αυτή η Πολιτεία να αντιμετωπίσει τον χουλιγκανισμό ή θα παραμείνει όμηρος των ακραίων αυτών συμπεριφορών;

ΕΠΕΙΔΗ έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και αμέσως. Μέσα από συλλογική προσπάθεια και αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία, που διαθέτει το κράτος και οι εμπλεκόμενοι φορείς, πρέπει να καταπολεμηθούν αυτά τα φαινόμενα. Με αυστηρότερες ποινές και με συστηματική συνεχή πίεση προς ό,τι οργανωμένο «παράγει» βία και ακραίες συμπεριφορές. Εδώ και τώρα.

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More