Friday, September 20, 2024
Home » Φωτιά στη Motor Oil: Ολονύχτια μάχη για την πλήρη κατάσβεση – Τέσσερις τραυματίες

Φωτιά στη Motor Oil: Ολονύχτια μάχη για την πλήρη κατάσβεση – Τέσσερις τραυματίες

0 comments

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της φωτιάς στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.

Πηγές της Πυροσβεστικής επεσήμαναν ότι ο καπνός και η φλόγα της πυρκαγιάς έχει μειωθεί και δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές.

Παρόλα αυτά, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμός και αναμένεται η επιχείρηση κατάσβεσης να διαρκέσει πολλές ώρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα και να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της ή επέκτασης της πυρκαγιάς.

Σε ανακοίνωση για την πυρκαγιά στα διυλιστήρια των Αγίων Θεοδώρων, η Motor Oil αναφέρει:

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Τέσσερις τραυματίες

Συνολικά 4 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil.

Ειδικότερα, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ένας με ασθενοφόρο και 2 με ΙΧ. Επίσης, άλλο ένα άτομο έχει διακομισθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι φέρουν ελαφρά εγκαύματα.

Το Νοσοκομείο Κορίνθου και το Θριάσιο βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί να διακομιστούν πιο σοβαρά περιστατικά.

Κλείνει η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου

Λόγω της πυρκαγιάς, η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην παλαιά Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγιών Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων του Καλαμακίου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακόπτονται τα δρομολόγια από τον ΟΣΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Κινέτα – Κόρινθος και αναμένεται σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του Προαστιακού.

Νωρίτερα, με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 είχε ακινητοποιηθεί στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 στον σταθμό της Κορίνθου, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

H φωτιά είχε ξεσπάσει εντός των εγκαταστάσεων και ακούγονταν εκρήξεις, με την περιοχή να καλύπτεται από πυκνό μαύρο καπνό.

Σύμφωνα με ανάρτηση των Εποχικών Πυροσβεστών, η κατάσταση κρίθηκε εξαιρετικά κρίσιμη.

Η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε δεξαμενή, αλλά έκαιγε μαζούτ σε σωληνώσεις.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 25 οχήματα και 60 πυροσβέστες, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και 3 εναέρια μέσα.

Μήνυμα από το 112

Μάλιστα, ήχησε το 112 καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη φωτιά στη Motor Oil:

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More