Friday, September 20, 2024
Home » Αννίτα Δημητρίου στον Σύνδεσμο Τραπεζών για τα επιτόκια και εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες

Αννίτα Δημητρίου στον Σύνδεσμο Τραπεζών για τα επιτόκια και εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες

0 comments

Ο ιδιοκτήτης που αγόρασε και εξόφλησε το σπίτι του, καλόπιστα, πρέπει να έχει και τον τίτλο ιδιοκτησίας, δεν θα δεχθούμε τίποτα λιγότερο από αυτό σημείωσε σε δηλώσεις της, η Προέδρος του ΔΗΣΥ κ. Αννίτας Δημητρίου μετά την συνάντηση με Σύνδεσμο Τραπεζών και Εταιρείες Εξαγοράς Πιστώσεων.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «Είχαμε σήμερα μια παραγωγική συνάντηση με τον Σύνδεσμο Τραπεζών και τις Εταιρείες Εξαγοράς Πιστώσεων, με κύριο αντικείμενο, το καυτό θέμα τωνεγκλωβισμένων ιδιοκτητών, καθώς και την αναγκαιότητα μείωσης των δανειστικών τραπεζικών επιτοκίων. Θέματα που απασχολούν χιλιάδες συμπολίτες μας και ασφαλώς την κυπριακή οικονομία».

Τόνισε πως, «Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, ότι ο ιδιοκτήτης που αγόρασε και εξόφλησε το σπίτι του, καλόπιστα, πρέπει να έχει και τον τίτλο ιδιοκτησίας, δεν θα δεχθούμε τίποτα λιγότερο από αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο, την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ».

Παράλληλα είπε πως Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μας, γιατί τόσο ο Σύνδεσμος Τραπεζών όσο και ο Σύνδεσμος Εταιριών Εξαγοράς Πιστώσεων συμφώνησαν απόλυτα με τη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού¨».

Για τα επιτόκια

Η κ. Δημητρίου ανέφερε πως «συζητήσαμε βεβαίως και το ζήτημα των επιτοκίων. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κινείται ήδη προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης της νομισματικής της πολιτικής. Και αναμένουμε το όφελος αυτό να περάσει και στους δανειολήπτες, όπως ακριβώς προνοείται από τις συμβάσεις».

Τέλος σημείωσε ότι «Χρειάζεται επιτέλους στην Κύπρο να συγκλίνουμε με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Σας διαβεβαιώ ότι το θέμα αυτό, και τα δύο ζητήματα στην προκειμένη είναι σημαντικότατα, θα τα παρακολουθούμε επισταμένα και θα αναμένουμε να δούμε την ανταπόκριση που χρειάζεται».

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More