Friday, September 20, 2024
Home » Intel: “Παγώνει” η κατασκευή του εργοστασίου στη Γερμανία

Intel: “Παγώνει” η κατασκευή του εργοστασίου στη Γερμανία

0 comments

Η αμερικανική εταιρείαIntel -μια από τις σημαντικότερες κατασκευάστριες chip– αποφάσισε να αναβάλλει την κατασκευή του νέου της εργοστασίου στο Μαγδεβούργο της Γερμανίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε προ ολίγων ωρών ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Pat Gelsinger. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, το έργο αναμένεται να καθυστερήσει κατά περίπου δύο χρόνια.

Σημειώνεται ότι η Intel σχεδίαζε να κατασκευάσει δύο εργοστάσια chip στη Σαξονία-Άνχαλτ, δημιουργώντας περίπου 3.000 θέσεις εργασίας, με την τελετή θεμελίωσης να έχει προγραμματιστεί για φέτος. Ωστόσο, η εταιρεία αντιμετωπίζει ζημίες και ξεκίνησε ένα πρόγραμμα περικοπών του λειτουργικού της κόστους νωρίτερα φέτος. Τον Αύγουστο, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 15% στο πλαίσιο ενός προγράμματος εξοικονόμησης κόστους, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το εργοστάσιο που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Intel στο Μαγδεβούργο της Γερμανίας αποτελεί μέρος μιας μεγάλης επένδυσης της εταιρείας για την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών στην Ευρώπη. Η επένδυση αυτή έχει στρατηγικό στόχο τη μείωση της εξάρτησης από ασιατικές αγορές και την ενίσχυση της αυτονομίας της Ευρώπης στον τομέα της τεχνολογίας ημιαγωγών. Η γερμανική κυβέρνηση υποσχέθηκε κρατική χρηματοδότηση για να προσελκύσει την επένδυση, παρέχοντας επιδοτήσεις αξίας περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Το εργοστάσιο εντάσσεται στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αύξηση της παραγωγής ημιαγωγών στην Ευρώπη, με στόχο το 20% της παγκόσμιας παραγωγής τσιπ να πραγματοποιείται στην ΕΕ μέχρι το 2030 (European Chips Act).

Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη Γερμανία και την ΕΕ, καθώς θα ενισχύσει την εγχώρια παραγωγική ικανότητα και θα μειώσει την εξάρτηση από τρίτες χώρες σε έναν κρίσιμο τομέα, όπως οι ημιαγωγοί.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More