Thursday, September 19, 2024
Home » Προμηθευόταν παράνομα ρεύμα και προκάλεσε βραχυκύκλωμα – Χειροπέδες σε 30χρονο

Προμηθευόταν παράνομα ρεύμα και προκάλεσε βραχυκύκλωμα – Χειροπέδες σε 30χρονο

0 comments

Η παράνομη μετατροπή του παλιού βιοτεχνικού υποστατικού σε γκαράζ αυτοκινήτων και η παράνομη ηλεκτροδότηση του από το δίκτυο της ΑΗΚ, φαίνεται να είναι οι αιτίες για την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στη Βιοτεχνική Περιοχή Πάφου και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στο υποστατικό, καθώς και σε τέσσερα μηχανοκίνητα οχήματα που βρίσκονταν εντός αυτού.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, που ακολούθησαν την κατάσβεση της φωτιάς, αποκαλύφθηκε ότι ενώ το υποστατικά επισήμως ήταν εγκαταλελειμμένο μετά τον τερματισμό των εργασιών του καθαριστηρίου ρούχων που λειτουργούσε εκεί, στην ουσία λειτουργούσε πλέον ως γκαράζ οχημάτων χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις αναγκαίες άδειες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά διαπιστώθηκε ότιο χώρος είχε συνδεθεί παράνομα με το δίκτυο της ΑΗΚ για την ηλεκτροδότηση του.

Στην σκηνή εντοπίστηκε μηχανικός ηλικίας 30 ετών από τη Βουλγαρία ο οποίος επιδιόρθωνε τα οχήματα ενώ στην προσπάθεια του να περιορίσει την φωτιά υπέστη διάφορα εγκαύματα. Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκε. Συνελήφθη από την Αστυνομία και τέθηκε υπό κράτηση για την φωτιά πουπροκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε τρία αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα και στις εγκαταστάσεις του βιοτεχνικού υποστατικού.

Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διαφάνηκε ότι η φωτιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More