Friday, September 20, 2024
Home » 5ο Cyprus Forum: Ένα βήμα για Συζήτηση Πολιτικής

5ο Cyprus Forum: Ένα βήμα για Συζήτηση Πολιτικής

0 comments

Το Oxygen for Democracy σε συνεργασία με το Delphi Economic Forum και το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνουν το 5ο Cyprus Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Οκτωβρίου στην Λευκωσία. Το φόρουμ υπόσχεται δύο ημέρες συζητήσεων σε θέματα πολιτικής και είναι υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Οι συζητήσεις θα φιλοξενηθούν στο παλιό Δημαρχείο της Λευκωσίας και το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας.

Φέτος, τα θέματα των συζητήσεων θα εστιάσουν σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή, όπως το Κράτος Δικαίου, τους θεσμούς και την ειρήνη, θέματα τα οποία περιλαμβάνονται στον Στόχο 16 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο των στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των πολιτών μέχρι το 2030.

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν σχετίζονται με την Εξωτερική Πολιτική, την Οικονομία, τη Βιωσιμότητα, και την Τεχνολογία και Καινοτομία.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι δικοινοτικές συζητήσεις θα συνεχιστούν και στο φετινό φόρουμ, με αυξημένη συμμετοχή Τουρκοκύπριων ομιλητών, αλλά και προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και την Τουρκία. Οι δικοινοτικές συζητήσεις θα εστιάσουν σε πρακτικά θέματα, όπως στις οικονομικές σχέσεις των δύο κοινοτήτων και την αρχιτεκτονική των διαπραγματεύσεων. Στόχος των διοργανωτών είναι η διατήρηση ανοικτού διαλόγου των δύο κοινοτήτων έτσι ώστε να ανταλλαχθούν απόψεις και προβληματισμοί τόσο για τη συνεργασία των δύο κοινοτήτων αλλά και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στο τρίγωνο Ελλάδα-Κύπρος-Τουρκία.

Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν πάνω από 200 ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών αξιωματούχων, τεχνοκρατών και ακαδημαϊκών καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Στις συζητήσεις θα λάβουν μέρος και πέραν των 70 ξένων ομιλητών, με στόχο να προταθούν καλές πρακτικές από άλλες χώρες και διεθνείς οργανισμούς.

Η επιστημονική επιμέλεια του περιεχομένου του φετινού φόρουμ αναλαμβάνεται από κορυφαίους οργανισμούς, όπως το European Policy Centre, την Transparency International, το Atlantic Council και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ατζέντα, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα: https://2024.cyprusforum.cy/

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More