Friday, September 20, 2024
Home » Μάς γλίτωσε δεκάδες εκατομμύρια

Μάς γλίτωσε δεκάδες εκατομμύρια

0 comments

Σαφώς πολύ βελτιωμένη αναμένεται -όταν επισημοποιηθεί- να είναι η συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και Hermes airports, για τη δεύτερη φάση κατασκευής των έργων υποδομής στους αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου και την παράταση της διαχείρισης, εκ μέρους της, των δύο αερολιμένων.

Παρόλο που εκκρεμεί η έγκριση της συμφωνίας από τηνΚεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων, η φόρμουλα στην οποία καταλήγουν τα δύο μέρη είναι πολύ καλύτερη από εκείνην που είχε υποβληθεί και συζητήθηκε το 2022.

Η νέα συμφωνία προβλέπει ότι θα υλοποιηθεί εντός τριετίας η δεύτερη φάση των έργων υποδομής στα δύο αεροδρόμια, θα μειωθούν οι απαιτήσεις (αποζημιώσεις) που είχε ζητήσει η Hermes από το κράτος λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού και του πολέμου στην Ουκρανία και παράλληλα θα ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης των αεροδρομίων στην εταιρεία αλλά για μικρότερο χρονικό διάστημα από την αρχική πρόταση του 2022.

Συγκεκριμένα, θα παραταθεί για 18 μήνες η παραχώρηση των αεροδρόμιων στον διαχειριστή (Hermes) αντί 5,5 χρόνια που ήταν αρχική εισήγηση, ενώ μειώνονται οι αποζημιώσεις προς την εταιρεία στα €30 εκατ., από €400 εκατ. που απαιτούσε η Hermes.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, η παρέμβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας πριν από δύο χρόνια εναντίον της συμφωνίας που προδιαγραφόταν τότε, συνέβαλε στην εξοικονόμηση πολλών εκατομμύριων για το κράτος. ΜΕΣ

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More