Thursday, September 19, 2024
Home » iOS 18: Άχρηστα τα κλεμμένα iPhone με το Activation Lock

iOS 18: Άχρηστα τα κλεμμένα iPhone με το Activation Lock

0 comments

Η Apple ανακοίνωσε φέτος κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα self-repair των συσκευών της, που στόχο έχουν να προσφέρουν υποστήριξη για επισκευές με γνήσια εξαρτήματα iPhone. Μέρος αυτών των αλλαγών είναι και η επέκταση του χαρακτηριστικού“Activation Lock” σε όλα τα εξαρτήματα του iPhone, μια δυνατότητα που πλέον έχει ενσωματωθεί στο iOS 18.

Σύμφωνα με το BetaProfiles, αυτή η αλλαγή έγινε εμφανής στην έκδοση Release Candidate του iOS 18 που δόθηκε σε προγραμματιστές και public betas. Το Activation Lock συνδέει όλα τα εξαρτήματα του iPhone, όπως μπαταρίες και κάμερες, με τον Apple λογαριασμό του χρήστη. Στόχος αυτής της κίνησης είναι να καταπολεμηθεί η μαύρη αγορά εξαρτημάτων iPhone, όπου πωλούνται εξαρτήματα από κλεμμένα iPhones. Μέχρι τώρα, ακόμα και αν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο, τα εξαρτήματα εξακολουθούσαν να έχουν αξία.

Ωστόσο, το πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η πρακτική παραμένει ασαφές. Το Activation Lock λειτουργεί συνδέοντας τουςserial numbers των εξαρτημάτων με τον λογαριασμό του χρήστη. Αν ένα iPhone που βρίσκεται υπό επισκευή εντοπιστεί με εξαρτήματα από συσκευή που είναι σε Lost Mode ή με ενεργοποιημένο το Activation Lock, τότε η διαδικασία θα περιορίζεται. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν η Apple έχει κατηγορηθεί ότι βάζει εμπόδια στο software-based calibration του iPhone, απαιτώντας εξειδικευμένο λογισμικό και σύνδεση με server της Apple. Έχουν επίσης υπάρξει αναφορές ότι κάποια εξαρτήματα, όπως το Face ID, αρνούνται να λειτουργήσουν εάν δεν έχουν καλιμπραριστεί επίσημα από την Apple.

Με αυτές τις αλλαγές, η Apple φαίνεται να ενισχύει τους ελέγχους της στη διαδικασία επισκευής, περιορίζοντας τις δυνατότητες ανεξάρτητων επισκευαστών και τρίτων να χρησιμοποιούν μη γνήσια εξαρτήματα ή εξαρτήματα από άλλες συσκευές.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές των νέων iPhone 16 στην Κύπρο – Πότε θα κυκλοφορήσει

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More