Friday, September 20, 2024
Home » Βαφτίζουν τουρκικές ντομάτες ως κυπριακές

Βαφτίζουν τουρκικές ντομάτες ως κυπριακές

0 comments

Ντομάτες τουρκικής προέλευσης εισάγονται κατά καιρούς μέσω Ελλάδας από κυπριακή εταιρεία, αμέσως μόλις η τιμή στην εγχώρια αγορά είναι αυξημένη. Αυτή τη στιγμή οι ντομάτες διατίθενται προς πώληση στα €4 το κιλό πράγμα που ώθησε τους εισαγωγείς να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προχωρώντας σε εισαγωγή ποσοτήτων, οι οποίες μάλιστα πωλούνται μέχρι και €1 το κιλό φθηνότερα.

Το πρόβλημα που παρατηρείται ωστόσο είναι ότι οι ντομάτες αυτές πωλούνται στην κυπριακή αφορά χωρίς να αναγράφεται η Τουρκία ως χώρα προέλευσής τους. Δηλαδή, πωλούνται ως κυπριακές ξεγελώντας με αυτό τον τρόπο τους καταναλωτές. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που βρίσκονται ενώπιον του αρμόδιου Τμήματος, οι ντομάτες εισάγονται σε χάρτινα κιβώτια, διατίθενται στις φρουταρίες ως τουρκικές, και ακολούθως στις φρουταρίες τοποθετούν μία μία τις ντομάτες σε πλαστικά κιβώτια. Με την αλλαγή του κιβωτίου, αλλάζουν και υπηκοότητα, αφού δεν εμφανίζεται πουθενά ως χώρα προέλευσης η Τουρκία, αλλά η Κύπρος.

Α.Ν.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More