Thursday, September 19, 2024
Home » Αναφορά Γιακουμή στην «Αμάλθεια» σε συνέδριο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Αναφορά Γιακουμή στην «Αμάλθεια» σε συνέδριο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

0 comments

«Η Κύπρος, ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης είναι έτοιμη να υποστηρίξει πρωτοβουλίες» – Η ανακοίνωση της Βουλής

O Βουλευτής της ΔΗΠΑ Μιχάλης Γιακουμή σε παρέμβασή του στις εργασίες του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Νέων Βουλευτών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στο Ερεβάν, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη μεταφορά, μέσω θαλάσσιου διαδρόμου, ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Advertisement

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, μιλώντας για το ρόλο της παγκόσμιας αλληλεγγύης στην προστασία της εκπαίδευσης σε ζώνες συγκρούσεων και πολέμων, σημείωσε ότι το Σχέδιο «Αμάλθεια» αποτελεί παράδειγμα άρτιου συντονισμού μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν σε αυτό, χάρη στο οποίο επετεύχθη η παροχή της αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Η Κύπρος, ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης είναι έτοιμη να υποστηρίξει πρωτοβουλίες που προωθούν τη συνεργασία και προστατεύουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση για κάθε παιδί, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων, είπε ο κ. Γιακουμή.

Επίσης ο Κύπριος Βουλευτής εισηγήθηκε τη δημιουργία και εφαρμογή συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης, τα οποία θα ανιχνεύουν τις αυξανόμενες εντάσεις, προτού αυτές εξελιχθούν σε ένοπλες συγκρούσεις και τα οποία θα διαφυλάττουν την ασφάλεια σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή εκπαίδευσης σε ζώνες συγκρούσεων, ανέφερε ο κ. Γιακουμή, απαιτείται η εκπόνηση εφαρμόσιμων στρατηγικών, στις οποίες πρέπει απαραίτητα να εμπλέκονται, τόσο οι τοπικές κοινωνίες και οι εκπαιδευτικοί όσο και μη-κυβερνητικές οργανώσεις.

Ο κ. Γιακουμή επισήμανε ότι οι ένοπλες συγκρούσεις και η επιθετικότητα δεν προκαλούν μόνο ανθρωπιστικές τραγωδίες, αλλά οδηγούν και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης με καταστροφικές συνέπειες στην εκπαίδευση, στο μέλλον και στην ευημερία των παιδιών.

Διατύπωσε επίσης τη θέση πως είναι εξίσου σημαντικός προς αυτή την κατεύθυνση ο σχεδιασμός αποτελεσματικών πολιτικών που διασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της παιδείας, καλώντας κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς να δώσουν προτεραιότητα στην εκπαίδευση, να θέσουν σαφή πλαίσια παρακολούθησης της προόδου των ενεργειών τους και να διαθέσουν κονδύλια για έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν στον τομέα της παιδείας, ειδικότερα σε ζώνες συγκρούσεων και πολέμων.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More