Thursday, September 19, 2024
Home » Αγωνία για τις αφίξεις τουριστών Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Αγωνία για τις αφίξεις τουριστών Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

0 comments

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει η Στατιστική Υπηρεσία τα στοιχεία σε σχέση με τις αφίξεις Αυγούστου, ενός από τους βασικότερους μήνες του χρόνου, όσον αφορά την κάθοδο τουριστών στο νησί. Ωστόσο, ένεκα του γεγονότος ότι ο Αύγουστος πετυχαίνει συνήθως αφίξεις και πληρότητες που ξεπερνούν το 90%, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι οι μήνες που θα καταδείξουν εν τέλει πώς θα κλείσει ολόκληρο το 2024.

Αναλυτικότερα,οι αφίξεις Αυγούστου ευελπιστείται ότι θα συνεχίσουν τη θετική πορεία, την οποία κατέγραψαν οι προηγούμενοι δυο μήνες του καλοκαιριού διατηρώντας έτσι το μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί.

Συγκεκριμένα,οι αφίξεις τουριστών τον Ιούλιο 2024 ανήλθαν σε 551.229 σε σύγκριση με 523.718 τον Ιούλιο 2023, σημειώνοντας αύξηση 5,3%, ενώ οι αφίξεις τον Ιούνιο 2024 ανήλθαν σε 482.261 σε σύγκριση με 456.985 τον Ιούνιο 2023, σημειώνοντας αύξηση 5,5%. Υπενθυμίζεται ότι οι αφίξεις τουριστών τον Αύγουστο του 2023 ανήλθαν στις 511.387, σε σύγκριση με 451.133 τον Αύγουστο του 2022, καταγράφοντας αύξηση κατά 60.254 ή κατά 13,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Ερωτηθείς για το θέμα των αφίξεων, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης ανέφερε στον «Φ» ότι ο Αύγουστος είναι μεν σημαντικός για την εκάστοτε τουριστική χρονιά, δεδομένου ότι καταγράφει έναν από τους μεγαλύτερους – αν όχι το μεγαλύτερο – αριθμό αφίξεων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ωστόσο, δεν είναι αυτός που θα καθορίσει με ποιο πρόσημο θα κλείσει το 2024.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι κάτι αντίστοιχο με το να έχεις εστιατόριο. Ξέρεις ότι το Σάββατο θα έχεις τη μεγαλύτερη πελατεία, επομένως προσπαθείς να προσελκύσεις πελάτες και τις υπόλοιπες μέρες, ώστε να αυξηθεί ο τζίρος του μήνα.

Επομένως, συνέχισε, είναι πολύ σημαντικό να δούμε πώς θα κινηθούν Σεπτέμβριος και Οκτώβριος. Τότε θα διαπιστώσουμε κατά πόσο συνεχίζεται η δυναμική των προηγούμενων μηνών και παρατείνεται ικανοποιητικά η τουριστική περίοδος πέραν του καλοκαιριού.

Ερωτηθείς ο κ. Ρουσουνίδης μέχρι πότε αναμένεται να παραμείνουν σε λειτουργία τα ξενοδοχεία, ανέφερε ότι στόχος είναι να συνεχίσουν να είναι ανοικτά μέχρι και τον Νοέμβριο. Μάλιστα, σημείωσε, το καλύτερο σενάριο είναι να συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Είναι σημαντικό να παρατείνεται η τουριστική περίοδος έστω και 1-2 βδομάδες κάθε χρόνο, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τον ίδιο, οι προκλήσεις για τον κλάδο είναι μεγάλες. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολεμικές συγκρούσεις τόσο στη γειτονιά μας όσο και σε διάφορα μέρη του κόσμου, θα είναι σημαντικό να διατηρηθεί η τουριστική ροή και τους μήνες που ακολουθούν την καλοκαιρινή περίοδο, πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο, η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων βρισκόταν περίπου στο 80%, ενώ τα Σαββατοκύριακα ξεπερνούσε το 95%.

Σε σχέση με τις αφίξεις ανά χώρα προέλευσης, τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής για τον Ιούλιο του 2024 δείχνουν ότι οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξαν η κυριότερη πηγή τουρισμού για τον συγκεκριμένο μήνα, αφού αποτέλεσαν το 33,9% (186.751) των συνολικών αφίξεων. Οι αφίξεις από το Ισραήλ 12,9% (71.238), οι αφίξεις από την Πολωνία 6,4% (35.456), οι αφίξεις από τη Σουηδία το 4,3% (23.511) και οι αφίξεις από τη Γερμανία 3,8% (20.726).

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More