Friday, September 20, 2024
Home » ΑΚΕΛ: Με διάθεση σκληρής αντιπολίτευσης

ΑΚΕΛ: Με διάθεση σκληρής αντιπολίτευσης

0 comments

Με διάθεση σκληρής αντιπολίτευσης επέστρεψαν στοΑΚΕΛ ασκώντας σκληρό μαρκάρισμα στην Κυβέρνηση και τις εξαγγελίες τους. Στην Εζεκία Παπαϊωάννου δείχνουν διάθεση να βγουν δυναμικά μπροστά αναδεικνύοντας το ρόλος τους ως κόμμα της αντιπολίτευσης και παράλληλα, επιχειρούν να αποδομήσουν τις εντυπώσεις που επιχειρεί να κερδίσει η Κυβέρνηση με εξαγγελίες.

Χθες το κόμμα της Αριστεράς άσκησε έντονη κριτική στην Κυβέρνηση σε σχέση με την προεδρική εξαγγελία για εθελοντική κατάταξη γυναικών στην Εθνική Φρουρά κατηγορώντας τον για προχειρότητα εξαγγελίας και αυτοσχεδιασμό. Αναφέρει ακόμα ότι η εξαγγελία του Προέδρου έγινε χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε διαβούλευση, ενώ σημειώνεται πώς διαφορετική ήταν η τοποθέτηση του Υπουργού Άμυνας Βασίλη Πάλμα την επόμενη μέρα της εξαγγελίας στο κρατικό ραδιόφωνο.

«Γι΄ ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε πρόχειρα και, προφανώς, αυτοσχεδιάζοντας να εξαγγείλει την εθελοντική κατάταξη γυναικών στην Εθνική Φρουρά», αναφέρει το ΑΚΕΛ και πρόσθεσε ότι «χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και χωρίς, όπως αποδείχθηκε, να υπάρχει σχεδιασμός και προγραμματισμός, ο κ. Χριστοδουλίδης εξήγγειλε ότι από το 2025 οι γυναίκες θα μπορούν, αν το θέλουν, να καταταγούν στο στράτευμα».

Προχωρώντας ένα ακόμα βήμα παρακάτω, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι οι δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια πρόταση που είναι ακόμα υπό επεξεργασία που κατά τα λεγόμενα του «εάν και εφόσον» ολοκληρωθεί θα σταλεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και κατόπιν στη Βουλή, «αποδεικνύουν ότι έχουμε να κάνουμε με μια Κυβέρνηση που ελαφρά τη καρδία προχωρεί σ’ εξαγγελίες χωρίς την απαραίτητη μελέτη και τελικά χωρίς αντίκρισμα».

Σημειώνει ακόμα ότι σε κάθε περίπτωση, «αν ο στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη είναι να καλύψει έδαφος στο πεδίο της ισότητας, ας ξεκινήσει από άλλους τομείς που έχουν σαφώς προτεραιότητα: την στήριξη των εργαζόμενων γυναικών που είναι φορτωμένες με πολλαπλούς ρόλους στη δουλειά και στο σπίτι, με το χάσμα μισθών και συντάξεων, με τη βία κατά των γυναικών που πολλαπλασιάζεται, με τις κοινωνικές παροχές και τις υπηρεσίες υγείας που υποβαθμίζονται συνεχώς», καταλήγει.

Ατο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί η ηγεσία του κόμματος, ο γγ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, είχε χθες συνάντηση με τον Δήμαρχο Βίκτωρα Χατζηαβραάμ και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μόρφου,. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας, βουλευτής Χρίστος Χριστόφιας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στο Κυπριακό, τις προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη των συνομιλιών. «Επαναβεβαιώθηκε η πεποίθηση και των δύο μερών ότι, η μόνη βάση λύσης που μπορεί να τερματίσει την τουρκική κατοχή και να επανενώσει την πατρίδα μας είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Επισημαίνεται ακόμα ότι τονίστηκε η ανάγκη όπως η ελληνοκυπριακή πλευρά πείσει για την ετοιμότητά της να εργαστεί για προώθηση και επίτευξη λύσης αναλαμβάνοντας αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. «Στόχος είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες διαφυλάσσοντας όλες τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν με σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση», αναφέρεται.

«Συζητήθηκαν επίσης, η προσφυγική πολιτική του κράτους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατεχόμενοι Δήμοι. Συμφωνήθηκε όπως συνεχιστεί η στενή και αμφίδρομη σχέση που διαχρονικά υπάρχει μεταξύ του ΑΚΕΛ και του Δήμου Μόρφου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Πρώτη αποτίμηση εκλογών από τη ΔΗΠΑ

Σε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος προχωρεί σήμερα η Δημοκρατική Παράταξη με συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου και της Πολιτικής Επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του προβλήματος υγείας του Μάριου Καρογιάν είχαν αναβληθεί οι συνεδρίες των συλλογικών οργάνων του κόμματος και είχαν μεταφερθεί για το Σεπτέμβριο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας θα συζητηθούν οι λόγοι της εκλογικής αποτυχίας στις ευρωεκλογές. Αναμένεται επίσης ότι θα τεθεί και θέμα για τις σχέσεις του κόμματος με την Κυβέρνηση, παρόλο ότι δεν υφίσταται στην παρούσα φάση ζήτημα αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα.

ΔΗΚΟ: Εκτελεστικό Γραφείο κάθε μήνα

Την προηγούμενη βδομάδα συνεδρίασε επίσης και η Γραμματεία του Δημοκρατικού Κόμματος κατά την οποία αποφασίστηκε ότι το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος θα συνέρχεται κάθε μήνα για συζήτηση θεμάτων της επικαιρότητας.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More