Friday, September 20, 2024
Home » Γεραπετρίτης: Τι είπε και τι δεν είπε για το καλώδιο

Γεραπετρίτης: Τι είπε και τι δεν είπε για το καλώδιο

0 comments

«Θέλω να είμαι σαφής. Η έρευνα, όπως επίσης και η πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου επιτρέπεται και διασφαλίζεται απολύτως από το διεθνές δίκαιο.

Οι κανόνες του διεθνούς δικαίου επιτρέπουν απολύτως την έρευνα και την πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου και άρα δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να υπάρξει η οποιαδήποτε παρεμπόδιση εκ μέρους άλλου κράτους.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία είναι γνωστό ότι περνάει από μία πάρα πολύ αυστηρή κρίση πριν δώσει οποιοδήποτε ποσό από τον κοινοτικό προϋπολογισμό».

Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα στη Βουλή των Ελλήνων, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρη Νατσιού.

Δεν είπε, όμως, γιατί ο ΑΔΜΗΕ ζητά φορτικά να διασφαλιστεί οικονομικά μέσω του ρυθμιστικού πλαισίου ότι θα αποζημειωθεί πλήρως σε περίπτωση που ναυαγήσει το έργο από εξωτερικό παράγοντα.

Δεν είπε επίσης πώς γίνεται να λαθέψει δύο φορές μέσα σε πολύ μικρό διάστημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υποτίθεται περνά από πάρα πολύ αυστηρή κρίση τα έργα για τα οποία δίνει λεφτά από τον ενωσιακό προϋπολογισμό. Μία φορά έπεσε (πολύ) έξω, δίνοντας τα 657 εκατ. σε μια εταιρεία που δεν μπορούσε, όπως η ίδια η Κομισιόν διέγνωσε εκ των υστέρων, να υλοποιήσει τη διασύνδεση και μία δεύτερη -τουλάχιστο- φορά όταν οι μελέτες που ενέκρινε μετά από πάρα πολύ αυστηρή κρίση έδειξαν κόστος 1.4 δισ. και τελικά ζητήθηκε και δόθηκε από τους δύο ρυθμιστές αύξηση στα 1.94 δισ. Και ουδείς εγγυάται ούτε αυτό τον προϋπολογισμό. ΧΡΥΜΑ

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More