Friday, September 20, 2024
Home » Όλες οι αλλαγές για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα

Όλες οι αλλαγές για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα

0 comments

Μειώσεις φόρων και απαλλαγές για τους ιδιοκτήτες ακινήτων προβλέπει το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης. Στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι ένα ποσοστό της τάξης του 10% από τα περίπου 150.000 ακίνητα που είναι σε βραχυχρόνια μίσθωση θα μεταφερθεί στη μακροχρόνια κερδίζοντας την τριετή απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος, ενώ παράλληλα ποσοστό περίπου 10% σε πρώτη φάση υπολογίζεται να προχωρήσει στο άνοιγμα κλειστών διαμερισμάτων.

Επίσης σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ θα έχουν όσοι αποφασίσουν να ασφαλίσουν τα ακίνητα τους έναντι φυσικών καταστροφών. Σύμφωνα με το σχέδιο ο ΕΝΦΙΑ θα μειώνεται κατά 20% για όσους ιδιοκτήτες με περιουσία έως 500.000 ασφαλίσουν τα ακίνητα τους και 10% για πάνω από το ποσό αυτό. Επιπρόσθετα όσοι μείνουν χωρίς ασφάλιση, δεν θα έχουν δικαίωμα αποζημίωσης από το κράτος σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.

Οι αλλαγές στα ακίνητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ INCYPRUSPROPERTY.COM

Capital.gr

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More