Friday, September 20, 2024
Home » Έλληνας ΥΠΕΞ: Πρόθεση της Κυβέρνησης να ολοκληρωθεί το έργο, υπάρχει θέμα οικονομικής βιωσιμότητας

Έλληνας ΥΠΕΞ: Πρόθεση της Κυβέρνησης να ολοκληρωθεί το έργο, υπάρχει θέμα οικονομικής βιωσιμότητας

0 comments

Ως ένα έργο πάρα πολύ μεγάλης σημασίας, ιδιαίτερα για την Κύπρο χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Γεραπετρίτης, το σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Κρήτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτού της Νίκης, Δημήτριου Νατσιού.

Advertisement

«Πρόκειται για ένα έργο κοινού ενδιαφέροντος με την ΕΕ, άρα κατά τούτο αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η ΕΕ έχει δώσει ήδη την προστασία της στο πρόγραμμα αυτό και βεβαίως έχει εν μέρει χρηματοδοτήσει και το συγκεκριμένο έργο» είπε ο κύριος Γεραπετρίτης και συνέχισε κάνοντας αναφορά στη μεγάλη σημασία του.

«Το έργο αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλης σημασίας και είναιιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για την Κύπρο, γιατί η Κύπρος έχει μια πάρα πολύ ακριβή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Υπήρξε ένα δελτίο τύπου από πλευράς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που καταγράφει με αναλυτικό τρόπο τα τεχνικά ζητήματα που άπτονται της συγκεκριμένης ηλεκτρικής διασύνδεσης. Άρα το ζήτημα της σκοπιμότητας του έργου δεν αμφισβητείται» υπέδειξε ο Έλληνας Υπουργός.

Και εν συνεχεία αναφέρθηκε στα εμπόδια έχουν προκύψει.

«Υπάρχει ένα θέμα οικονομικής βιωσιμότητας, ένα τεχνικό θέμα δηλαδή αν το έργο αυτό είναι δυνατόν να παραγάγει μία οικονομική αξία. Έχει να κάνει με το ρυθμιστικό περιβάλλον, αυτό είναι ακόμη το οποίο βρίσκεται σε συζητήσεις μεταξύ των μερών και εξαρτάται πρωτίστως από το ρυθμιστικό πλαίσιο της Κύπρου. Για αυτό το λόγο θα υπάρξουν συναντήσεις το προσεχές διάστημα» είπε.

Και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τις προθέσεις της Ελλάδος.«Πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί το έργο αυτό. Το όποιο δε, γ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More