Friday, September 20, 2024
Home » Up To YOU(th): Στις 28 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο της Ακρόπολης στη Λευκωσία το πολυθεματικό φεστιβάλ της νεολαίας   

Up To YOU(th): Στις 28 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο της Ακρόπολης στη Λευκωσία το πολυθεματικό φεστιβάλ της νεολαίας   

0 comments

Το απόγευμα του Σάββατου 28 Σεπτεμβρίου 2024 (στις 17:00), στο Πάρκο της Ακρόπολης στη Λευκωσία, θα διεξαχθεί και φέτος η μεγάλη γιορτή της νεολαίας «Up To YOU(th)», που διοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου. Η φετινή εκδήλωση που θα έχει επετειακό χαρακτήρα καθώς ο ΟΝΕΚ, συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια λειτουργίας, περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Αναλυτικότερα, το φεστιβάλ επιστρέφει ανανεωμένο και πιο συμπεριληπτικό από ποτέ, καθώς διαθέτει παροχές για πρόσβαση ατόμων με αναπηρία και περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως αγώνα καλαθόσφαιρας σε συνεργασία με τους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιπλέον, η παροχή διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα, τόσο στις κεντρικές εκδηλώσεις όσο και στις ξεναγήσεις, μαζί με την εγκατάσταση πινακίδων για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, ενισχύει τη φωνή των ατόμων με αναπηρία και εξασφαλίζει ισότιμη συμμετοχή για όλους.

Με στόχο να αποτελέσει και φέτος την ιδανική ευκαιρία για τους νέους και τις νέες που ενδιαφέρονται να εμπλακούν ενεργά σε θέματα που τους αφορούν, όπως είναι το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο πολιτισμός, ο εθελοντισμός και άλλα, το καθιερωμένο NGO Fair πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το NGO Support Centre και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, με τη δυναμική συμμετοχή 70+ Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και άλλων οργανισμών.

Μέσω της πρωτοβουλίας Human Talks, δίνεται η ευκαιρία σε διαφορετικούς ανθρώπους να μοιραστούν τις μοναδικές ιστορίες και εμπειρίες τους σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες, σε θεματικές όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός, οι αναπηρίες, η θρησκεία, η εθνικότητα και πολλά άλλα, με στόχο την εξάλειψη οποιασδήποτε προκατάληψης που μπορεί να υπάρχει προς οποιαδήποτε ομάδα.

Στο φεστιβάλ “Up To YOU(th)”, οι νέοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μπουν στον κόσμο της τεχνολογίας, μέσα από διαδραστικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και ρομποτικές μάχες, σε ένα περιβάλλον διαμορφωμένο από εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς όπως το Frederick University, το European University, το Cyprus Computer Society και το Pascal International School.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More