Thursday, September 19, 2024
Home » Ποιες είναι οι τάσεις στις τιμές διαμερισμάτων για ενοίκια και αγορά

Ποιες είναι οι τάσεις στις τιμές διαμερισμάτων για ενοίκια και αγορά

0 comments

Που θα πάνε οι τιμές ακινήτων τόσο για ενοίκιο όσο και για αγορά και ποιες περιοχές «αντιστέκονται» είναι το ερώτημα που απασχολεί κυρίως τους υποψήφιους αγοραστές και ενοικιαστές. Τα στοιχεία που παρουσιάζει ο «Φ» δείχνουν την ακτινογραφία της κτηματαγοράς και ποιες τάσεις διαμορφώνονται ανάλογα με την πόλη. Σύμφωνα με την εταιρεία Δανός Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων «παρά τις σημαντικές ετήσιες αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων και των ενοικίων σε όλη την Κύπρο, τα πρόσφατα τριμηνιαία δεδομένα υποδεικνύουν ότι η αγορά κατοικιών δείχνει σημάδια επιβράδυνσης της αύξησης τιμών για πρώτη φορά από το 2020. Αυτή η επιβράδυνση είναι εμφανής στη σταθεροποίηση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στη μικρή μείωση των τιμών των κατοικιών και των διαμερισμάτων σε όλο το νησί»

Σημειώνεται ότι στη Λεμεσό, την πιο ακριβή πόλη του νησιού, οιτιμέςτων διαμερισμάτων το δεύτερο τρίμηνο του 2024 μειώθηκαν κατά 0,5% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του ίδιου έτους, σημειώνοντας αξιοσημείωτη μεταβολή από την αύξηση 2% που παρατηρήθηκε το πρώτο τρίμηνο. Αυτή η μείωση ακολουθεί μια απότομη αύξηση 8% στο τελευταίο τρίμηνο του 2023, υποδηλώνοντας ότι η δυναμική της αγοράς επιβραδύνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ INCYPRUSPROPERTY.COM

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More