Friday, September 20, 2024
Home » Νέα δεδομένα για το θανατηφόρο Γιώργου Πλατή

Νέα δεδομένα για το θανατηφόρο Γιώργου Πλατή

0 comments

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον τρόπο που προκλήθηκε το δυστύχημα με τον πρώην προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Γιώργο Πλατή. Όπως προέκυψε από τις εξετάσεις εμπειρογνωμόνων της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και της Τροχαίας, πριν το δυστύχημα είχε ξεσπάσει φωτιά εντός του οχήματος.

Το στοιχείο αυτό εξετάζεται περαιτέρω για να διαπιστωθεί που οφειλόταν η φωτιά και από πού ξεκίνησε. Η Αστυνομία παρόλο που αρχικά ανακοίνωσε πως ο θάνατος του 52χρονου οφειλόταν σε οδική σύγκρουση, εντούτοις στη συνέχεια τον αφαίρεσε από τον κατάλογο των νεκρών συνεπεία δυστυχήματος.

Ο Πλατής είχε χάσει τη ζωή του τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, 24 Αυγούστου 2024, στην Κοκκινοτριμιθιά. Το όχημά του, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, παρεξέκλινε της πορείας του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει διαδοχικά στο τσιμεντένιο διαχωριστικό και το μεταλλικό κιγκλίδωμα του δρόμου και να αναφλεγεί. Από τη σύγκρουση ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε θανάσιμα. Η ταυτότητα του επιβεβαιώθηκε, μετά από επιστημονικές εξετάσεις.

Στο μεταξύ, άλλος ένας οδηγός που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην περιοχή Αμμοχώστου αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των θυμάτων της ασφάλτου, αφού η νεκροτομή έδειξε παθολογικά αίτια.

Ωστόσο ο κατάλογος με τους νεκρούς φέτος σε οδικές συγκρούσεις είναι μακρύς, αφού έχασαν τη ζωή τους 28 συνάνθρωποί μας σε 25 θανατηφόρα, που είναι 11 περισσότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο το 2023 όπου σημειώθηκαν 16 θανατηφόρα με 17 νεκρούς.

Από μελέτη των φετινών θανατηφόρων δυστυχημάτων προκύπτει το εξής ανησυχητικό: Πέντε από τους επτά πεζούς που σκοτώθηκαν φέτος έφεραν ιδίαν ευθύνη, ενώ 13 οδηγοί ή επιβάτες οχημάτων δεν έφεραν ζώνη ασφάλειας. Όπως φάνηκε από εξετάσεις της Τροχαίας, οι πέντε εξ’ αυτών θα ζούσαν σήμερα αν φορούσαν τη ζώνη τους, επειδή η θέση τους ήταν άθικτη. Επίσης, φέτος σκοτώθηκαν οκτώ μοτοσικλετιστές. Από την ανάλυση των τροχαίων, προκύπτει ότι οι κάμερες δεν «ενοχοποιούνται» για την αύξηση των νεκρών που παρατηρείται φέτος, αφού ούτε οι πεζοί ελέγχονται ούτε και οι μοτοσικλετιστές, επειδή φροντίζουν να κρύβουν τους αριθμούς εγγραφής τους και δεν εντοπίζονται.

Σημειώνεται ότι το τροχαίο πρόβλημα θα τεθεί προς συζήτηση την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, το οποίο συγκάλεσε ο πρόεδρός του, υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης. Εκεί στην παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Μάριου Χαρτσιώτη και του Αρχηγού Αστυνομίας, αλλά και του διευθυντή των Δημοσίων Έργων, θα γίνει από την Τροχαία, ανάλυση των φετινών τροχαίων οδικών συγκρούσεων, οι αιτίες που προκλήθηκαν και μέτρα περιορισμού των θανάτων.

Σημειώνεται ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο την οποία συγκάλεσε ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, αξιολογήθηκαν οι οδικές συγκρούσεις που σημειώθηκαν από την αρχή του χρόνου μέχρι τότε και αποφασίστηκε η λήψη περαιτέρω μέτρων από πλευράς Αστυνομίας. Τα μέτρα αυτά ήταν:

– Η εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων και εκστρατειών αστυνόμευσης,

– H αύξηση των εκστρατειών ενημέρωσης και διαφώτισης,

– Η επαναξιολόγηση των σημείων τοποθέτησης των κινητών καμερών φωτοεπισήμανσης

– Η περαιτέρω δραστηριοποίηση των μελών της Αστυνομίας στο οδικό δίκτυο.

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More