Friday, September 20, 2024
Home » Πάβελ Ντούροφ: Ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ ο ιδρυτής του Telegram

Πάβελ Ντούροφ: Ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ ο ιδρυτής του Telegram

0 comments

Ο διευθύνων σύμβουλος του Telegram, Πάβελ Ντούροφ, κατηγορήθηκε επίσημα από τις γαλλικές αρχές και απαγορεύεται να εγκαταλείψει τη χώρα ενόψει της έρευνας εναντίον του Ρώσου δισεκατομμυριούχου. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal, ο Ντούροφ κατηγορήθηκε επίσημα την Τετάρτη για «συνενοχή στηδιανομή παιδικής πορνογραφίας, παράνομων ναρκωτικών και λογισμικού χάκινγκ» μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram, καθώς και για «άρνηση συνεργασίας με τις έρευνες για παράνομες δραστηριότητες στην πλατφόρμα».

Ο Ντούροφ συνελήφθη το Σάββατο έξω από το Παρίσι, αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού πλήρωσε εγγύηση ύψους5 εκατομμυρίων ευρώ. Υποχρεούται να παραμείνει στη Γαλλία υπό δικαστική παρακολούθηση και να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της έρευνας, η οποία μπορεί να διαρκέσει μήνες ή ακόμη και χρόνια, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ντούροφ, που είναι γνωστός για τη συνήθειά του να μετακινείται συχνά και να εργάζεται από άλλες χώρες, θα παραμείνει στη Γαλλία για το προβλεπτό μέλλον, εκτός αν οι κατηγορίες εναντίον του αποσυρθούν. Σε προγενέστερη δήλωσή του, το Telegram χαρακτήρισε τις κατηγορίες «παράλογες» και υποστήριξε ότι ο Ντούροφ δεν θα έπρεπε να θεωρείται υπεύθυνος για τις πράξεις των χρηστών της εφαρμογής του.

Η υπόθεση αυτή εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ευθύνη των ιδιοκτητών πλατφορμών για τις ενέργειες των χρηστών τους και την ικανότητα των αρχών να επιβάλουν νόμους σε διεθνείς εφαρμογές ψηφιακής επικοινωνίας. Ο Ντούροφ, ένας από τους πλέον επιφανείς επιχειρηματίες στον τομέα της τεχνολογίας, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο μιας έντονης νομικής μάχης που θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες συνέπειες για το μέλλον του Telegram και των άλλων παρόμοιων υπηρεσιών.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More