Friday, September 20, 2024
Home » Το Κυπριακό στην ατζέντα συνάντησης Γεραπετρίτη – Φιντάν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες

Το Κυπριακό στην ατζέντα συνάντησης Γεραπετρίτη – Φιντάν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες

0 comments

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντάται την Πέμπτη με τον Τούρκο ομόλογο του στις Βρυξέλλες – Μεταξύ των θεμάτων που τα συζητηθούν είναι και το Κυπριακό

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του,Χακάν Φιντάν, θα έχει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, την Πέμπτη, στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ, στις Βρυξέλλες. Μεταξύ των θεμάτων που τα συζητηθούν είναι και το Κυπριακό.

Advertisement

  • Ανάλυση CT: Με κόκκινες γραμμές στις Βρυξέλλες ο Φιντάν. Έτοιμη για όλα η Λευκωσία

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, αντικείμενο της συνάντησης θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενόψει και της συνάντησης που θα έχουν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβρη, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι έπειτα από 5 χρόνια θα συμμετάσχει Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στο γεύμα της άτυπης συνάντησης. Και τούτο διότι έτσι δίνεται η ευκαιρία να θέσουμε, ενώπιον των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ζητήματα που μας αφορούν», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More