Thursday, September 19, 2024
Home » Ισραηλινός όμηρος Χαμάς διασώθηκε από στρατιώτες του IDF στη Γάζα – «Τίποτα λιγότερο από θαύμα»

Ισραηλινός όμηρος Χαμάς διασώθηκε από στρατιώτες του IDF στη Γάζα – «Τίποτα λιγότερο από θαύμα»

0 comments

Ισραηλινός που είχε απαχθεί από τη Χαμάς διασώθηκε από στρατιώτες του IDF στη νότια Γάζα – «Είναι θαύμα» – Έπειτα από 326 ημέρες σε αιχμαλωσία

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι διέσωσε έναν όμηρο που είχε απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Μετά από 326 ημέρες αιχμαλωσίας ο 52χρονος Qaid Farhan Alkadi κατάφερε να απελευθερωθεί έπειτα από μια «πολύπλοκη επιχείρηση» στη νότια Γάζα.

Advertisement

Βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και μεταφέρεται για ιατρικές εξετάσεις σε νοσοκομείο, ανακοίνωσε ο IDF. «Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να επιχειρούν με όλα τα μέσα για την επιστροφή των ομήρων στην πατρίδα» τόνισε ο IDF και πρόσθεσε πως «δεν μπορούν να δημοσιευθούν περαιτέρω λεπτομέρειες για την ασφάλεια των ομήρων μας, των δυνάμεών μας και της εθνικής ασφάλειας».

  • Ισραήλ-Ιράν: «Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη»

Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η «επιστροφή του στο σπίτι δεν είναι τίποτα λιγότερο από θαύμα». Είπε ότι «υπέμεινε 326 ημέρες σε αιχμαλωσία».

«Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε: οι στρατιωτικές επιχειρήσεις από μόνες τους δεν μπορούν να απελευθερώσουν τους υπόλοιπους 108 ομήρους, οι οποίοι υπέστησαν 326 ημέρες κακοποίησης και τρόμου. Μια συμφωνία με διαπραγμάτευση είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός. Καλούμε επειγόντως τη διεθνή κοινότητα να διατηρήσει την πίεση προς τη Χαμάς να αποδεχθεί την προτεινόμενη συμφωνία και να απελευθερώσει όλους τους ομήρους. Κάθε μέρα σε αιχμαλωσία είναι μία πάρα πολλές. Οι εναπομείναντες όμηροι δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν άλλο ένα τέτοιο θαύμα» τονίζει το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More