Friday, September 20, 2024
Home » Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας: Να ‘τη, λοιπόν, την ευκαιρία μας

Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας: Να ‘τη, λοιπόν, την ευκαιρία μας

0 comments

Αν πριν μερικά χρόνια μας έλεγαν ότι επτά-οκτώ ομάδες θα επιζητούσαν τη διάκριση στο νέο πρωτάθλημα, μάλλον θα του συστήναμε έναν καλό… γιατρό. Κι άλλο έναν, αν μας έλεγαν ότι θα συμμετείχε και η Ομόνοια 29ης Μαΐου. Τα πράγματα στον ποδοσφαιρικό μας χώρο αλλάζουν δραματικά. Σε βαθμό που δυσκολευόμαστε να εμπεδώσουμε τα νέα δεδομένα. Πριν δύο σεζόν πρωταθλητής ήταν ο Άρης, στην περσινή κυπελλούχος η Πάφος FC, και κάτσε τώρα να κάνεις προβλέψεις για τον νέο ποδοσφαιρικό μαραθώνιο. Μακριά κι αγαπημένοι…

Το κυπριακό ποδόσφαιρο της ανυποληψίας (πριν μερικά χρόνια), το κυπριακό ποδόσφαιρο που ήταν… πρωτοδεύτερο πιο διεφθαρμένο σε όλη την Ευρώπη (σύμφωνα με ομολογία και παραδοχή των ίδιων των αξιωματούχων του, πριν από λιγότερο από μια δεκαετία), έχει σήμερα έναν πολύ ψηλό βαθμό ανταγωνισμού. Αλήθεια, σε πόσες χώρες δυσκολεύεσαι να βρεις ισχυρά φαβορί, ενώ «πέφτουν κορμιά» για την εξασφάλιση μιας θέσης στην εξάδα;

Επίτευγμα είναι κι αυξημένη παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα. Σε μια σεζόν με εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών για μεγάλο διάστημα, είχαμε αύξηση στη διάθεση εισιτηρίων! Γίνεται, γίνεται! Φτάνει να απαλλαγούμε από την εμμονή μας στα… στενά μυαλά, να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και ταυτόχρονα, τις εξέδρες μας στους οπαδούς και στις οικογένειες, οι οποίες θέλουν να απολαύσουν την ομάδα τους και όχι να ανοίξουν τα κεφάλια των αντίπαλων οπαδών.

Ούτε στις απαγορεύσεις θα κολλήσουν, ούτε στην Κάρτα Φιλάθλου, ούτε στα κοντόφθαλμα (ψευδο)συνθήματα. Περίπου 600 χιλιάδες (589.573 για την ακρίβεια) εισιτήρια διατέθηκαν στην περσινή σεζόν! Σαράντα χιλιάδες (παρά κάτι) εισιτήρια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Ένα ρεκόρ δεκατετραετίας , αφού ο προηγούμενος μεγαλύτερος αριθμός εισιτήρια που διατέθηκαν ήταν 603.049 την περίοδο 2009-2010.

Να ‘τη, λοιπόν, την ευκαιρία μας. Το «προϊόν» είναι εκεί και μας περιμένει. Όλα δείχνουν ότι ο ανταγωνισμός στα ψηλά θα διατηρηθεί, ενώ μεγαλύτερο πιστεύεται θα είναι το ενδιαφέρον και στο δεύτερο γκρουπ, λόγω της αλλαγής του συστήματος διεξαγωγής. Αφού εξαλείφθηκε -σε μεγάλο βαθμό- η «γάγγραινα» των στημένων αγώνων, είναι μια καλή ευκαιρία να δώσουμε μια δυνατή κλοτσιά και στην αρρώστια της προκατάληψης για τη διαιτησία.

Ο Θεός να ‘χει καλά την τεχνολογία. Το… άγιο VAR έχει λύσει πολλά προβλήματα και μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Φτάνει οι (Κύπριοι) διαιτητές κι οι VARίστες να αντιληφθούν την πραγματική αξία της αποστολής τους. Αν καταφέρουν να απαλλαγούν από τα σύνδρομα ανασφάλειας και εξάρτησης, το ποδόσφαιρό μας, μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο.

Έχουμε σημάδια ότι το ποδόσφαιρο, ο χώρος του αθλητισμού γενικότερα, μπορεί να είναι μπροστάρης. Μπορεί να εμπνεύσει, να στείλει ισχυρά και ηχηρά μηνύματα προς την «ταλαιπωρημένη» κοινωνία μας. Στο χέρι μας είναι… Ως ένα στοίχημα, στο οποίο θα πρυτανεύει, ο αλληλοσεβασμός, ο σεβασμός στους κανόνες και ο σεβασμός στον εαυτό μας.

To μεγάλο αφιέρωμα του «Goal» για το Πρωτάθλημα 2024/25 – Ένας πλήρης ψηφιακός οδηγός!

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More