Thursday, September 19, 2024
Home » Αντιδράσεις για Γεροσκήπου: Ούτε Ανατολική Πάφος, ούτε Ιεροκηπία στο νέο όνομα

Αντιδράσεις για Γεροσκήπου: Ούτε Ανατολική Πάφος, ούτε Ιεροκηπία στο νέο όνομα

0 comments

Έντονες ανησυχίες σχετικά με την απόφαση αλλαγής του ονόματος του νέου δήμου από Δήμο Ανατολικής Πάφου σε Δήμο Ιεροκηπίας, εκφράζει με επιστολή του προς τα μέλη του σώματος ο τέως δημοτικός σύμβουλος Γεροσκήπου, Ανδρέας Χριστοφίδης.

Αυτή η απόφαση, ενώ φαίνεται να στοχεύει στην ανάδειξη της περιοχής, ενέχει κινδύνους που σχετίζονται με την ταυτότητα και την κληρονομιά μας, επισημαίνει, τονίζοντας ότι αρκετοί συνδημότες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες, φοβούμενοι ότι η αλλαγή αυτή θα αποδυναμώσει τον ιστορικό χαρακτήρα της περιοχής.

Το όνομα Γεροσκήπου συνδέεται βαθιά με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας, αναφέρει ο κ. Χριστοφίδης. Αντιπροσωπεύει όχι μόνο έναν γεωγραφικό τόπο αλλά και έναν ιστορικό και πολιτιστικό συμβολισμό, γνωστό και σε επισκέπτες. Η διατήρησή του διασφαλίζει τη σύνδεση της περιοχής με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Η προτεινόμενη αλλαγή σε “Δήμο Ιεροκηπίας” ενδέχεται να εξασθενίσει αυτή τη σύνδεση, μειώνοντας την πολιτιστική μας ταυτότητα και υπονομεύοντας τη συνέχεια της ιστορικής μας κληρονομιάς.

«Η αναγνωρισιμότητα του ονόματος Γεροσκήπουσυνδέεται με τα παραδοσιακά προϊόντα μας, όπως τα Λουκούμια Γεροσκήπου, τα οποία έχουν καταχωριστεί στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάςτης UNESCO. Αυτή η αναγνώριση προσέλκυσε χιλιάδες τουρίστες, ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος θα μπορούσε να δημιουργήσει σύγχυση και να επηρεάσει αρνητικά την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων αυτών, πλήττοντας τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας».

Ο Ανδρέας Χριστοφίδης θέτει και σειρά νομικών και θεσμικών ζητημάτων, υποστηρίζοντας ότι ενδεχόμενη μεταγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Πάφου για αλλαγή του ονόματος σε Δήμο Γεροσκήπου θα αναιρέσει την προγενέστερη απόφαση αυτού για αλλαγή σε Δήμο Ιεροκηπίας. Ουσιαστικά αυτό που εισηγούμαι, τονίζει, είναι εφόσον το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να αλλάξει το όνομα Ανατολικής Πάφου σε Ιεροκηπία να αλλάξει εκ νέου το Ιεροκηπία σε Γεροσκήπου όπως ο νόμος το επιτρέπει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Γεροσκήπου έχουν ήδη αντιδράσει δυναμικά στην προοπτική απώλειας της αυτονομίας του δήμου τους, όπως φαίνεται από την πανδημοτική διαμαρτυρία του 2021, επισημαίνει ο τέως επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ στον Δήμο Γεροσκήπου. Αυτή η αντίδραση καταδεικνύει τη σημαντικότητα της διατήρησης του ονόματος του Γεροσκήπου για την τοπική κοινότητα. Σήμερα, η ανάγκη για δράση και αντίσταση απέναντι στην αλλαγή του ονόματος είναι ακόμα πιο επιτακτική.

H διατήρηση του ονόματος Γεροσκήπου είναι κρίσιμη για την προστασία της ταυτότητας και της κληρονομιάς μας, καταλήγει ο κ. Χριστοφίδης, καλώντας το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Πάφου να επανεξετάσει την απόφασή του, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες της τοπικής κοινότητας.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More