Friday, September 20, 2024
Home » Δυναμική τουριστική ανάκαμψη της Αγίας Νάπας

Δυναμική τουριστική ανάκαμψη της Αγίας Νάπας

0 comments

Την καλύτερη σεζόν στη μετά πανδημία εποχή διανύει μέχρι στιγμής η Αγία Νάπα, που κατέχει διαχρονικά ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της πίτας της τουριστικής βιομηχανίας του τόπου. Κόντρα στις προβλέψεις, κυρίως λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, που ήθελαν φέτος ροές μικρότερες από πέρσι, το κοσμοπολίτικο θέρετρο κατάφερε ν’ αυξήσει τις αφίξεις τουριστών πετυχαίνοντας, σύμφωνα με τον δήμαρχό της και τον πολυπόθητο πλουραλισμό τόσο σε εθνικότητες, όσο και ηλικιακές ομάδες.

Μιλώντας στον «Φ» ο Χρήστος Ζαννέττου σημείωσε πως υπάρχουν αυξημένες ροές τουριστών τόσο από τις παραδοσιακές αγορές της περιοχές, όσο κι από νέες. «Όλα τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής είτε αφορούν διανυκτερεύσεις, είτε εισπράξεις από κρεβατάκια, είτε από τη ροή λυμάτων δείχνουν πως υπάρχει μια αύξηση από το 2023. Η Αγία Νάπα σφύζει από ζωή και προτιμάται ολοένα από περισσότερους», είπε ο κ. Ζαννέττου προσθέτοντας πως στην αρχή της σεζόν υπήρχε μούδιασμα στις κρατήσεις, λόγω του πολέμου του Ισραήλ.

Αύξηση σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών από τη Βρετανία, την Πολωνία, τις Σκανδιναβικές χώρες, τη Γερμανία, την Ελβετία, αλλά και τη Γαλλία που έφερε φέτος σημαντικούς αριθμούς τουριστών στην περιοχή. «Φέτος έχουμε κάτι το διαφορετικό. Υπάρχει μια ποικιλομορφία στις ηλικίες των επισκεπτών στην Αγία Νάπα, ανάμεσα στους οποίους είναι οικογένειες με παιδιά, αλλά και πιο ηλικιωμένα άτομα».

Η αύξηση των τουριστών έδωσε ανάσα στις πλείστες ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και τουριστικές επιχειρήσεις. Ωστόσο,συνεχίζουν ν’ αντιμετωπίζουν θέματα βιωσιμότητας τουριστικές μονάδες στο κέντρο της Αγίας Νάπας στην περιοχή που γειτνιάζει με χώρους αναψυχής. «Πιστεύω πως με ακόμα πιο αυστηρή νομοθετική ρύθμιση θα μπορέσουν οι νεαροί να συμπεριφερθούν όπως πρέπει και να επιβιώσουν και τα υποστατικά εντός της εσωτερικής περιφέρειας της Αγίας Νάπας» σημείωσε ο κ. Ζαννέττου, υποδεικνύοντας πως λόγω των μέτρων που λήφθηκαν φέτος ήταν μεμονωμένα τα περιστατικά νεανικής παραβατικότητας τόσο με τις τετράτροχες, όσο και στα δρομάκια του κέντρου.

«Έγιναν πολύ έγκαιρα ενέργειες με τη Δημοτική Αστυνομία, σε συνεργασία και με την Αστυνομία. Φέτος, μέχρι στιγμής, είχαμε ανώδυνα προβλήματα που είχαν να κάνουν με τη νεολαία. Ήταν μεμονωμένα τα περιστατικά και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται επειδή δεν μπορούμε ν’ ανεχθούμε συμπεριφορές που υπήρχαν διαχρονικά, για να μην δημιουργείται αρνητική εικόνα για την Αγία Νάπα από πολύ μικρό ποσοστό επισκεπτών. Η Αγία Νάπα είναι προορισμός για όλους», πρόσθεσε.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More