Thursday, September 19, 2024
Home » Το PwC Foundation συνεχίζει την κοινωνική του προσφορά μέσα από στοχευμένες δράσεις

Το PwC Foundation συνεχίζει την κοινωνική του προσφορά μέσα από στοχευμένες δράσεις

0 comments

Μια σειρά από στοχευμένες δράσεις, οι οποίες εντάσσονται στην κατηγορία «Νεανική Επιχειρηματικότητα», έναν από τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας του PwC Foundation, υλοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την ουσιαστική συνεισφορά του οργανισμού στην κυπριακή κοινωνία.

Πρόγραμμα «Η Κοινότητά μας»

Το Πρόγραμμα «Η Κοινότητά μας», είναι ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γ’ Δημοτικού. Το PwC Foundation σε συνεργασία με το Junior Achievement Κύπρου υλοποίησαν δωρεάν για 4η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία παγκύπρια. Οι μαθητές/τριες έμαθαν πως λειτουργεί μια κοινότητα και πως οι πολίτες επωφελούνται, συνεισφέροντας στην επιτυχία της. Tο πρόγραμμα «Η Κοινότητά μας» περιλαμβάνει πέντε ενότητες διάρκειας 45 λεπτών η καθεμιά, οι οποίες παρουσιάζονται στην τάξη από έναν/μία εθελοντή/τρια της PwC με την υποστήριξη του/της εκπαιδευτικού. Φέτος, 27 μέντορες της PwC επισκέφθηκαν 15 Δημοτικά Σχολεία παγκύπρια και μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με 381 μαθητές/τριες.

Πρόγραμμα «Μαθητική Επιχείρηση»

Το PwC Foundation για δέκατη συνεχή χρονιά στήριξε το Πρόγραμμα «Μαθητική Επιχείρηση», το οποίο παρέχει μια ξεχωριστή εμπειρία επιχειρηματικής μάθησης σε νέους/ες ηλικίας 15 έως 18 ετών, επιδιώκοντας να καλλιεργήσει μια νέα γενιά επιχειρηματικών και καινοτόμων ταλέντων στην Κύπρο. Οι μαθητές/μαθήτριες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό έχουν την ευκαιρία να μετατρέψουν την ιδέα τους σε πραγματική επιχείρηση και να μάθουν πως μπορούν να αναπτύξουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους, να αντλήσουν κεφάλαια, να σχεδιάσουν το μάρκετινγκ και να πραγματοποιήσουν πωλήσεις. Σκοπός είναι ο σχεδιασμός και η παραγωγή ενός προϊόντος ή υπηρεσίας, που να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες κοινωνικές ανάγκες, να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και να διακρίνεται από καινοτόμα χαρακτηριστικά. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητικές επιχειρήσεις έχουν την καθοδήγηση του/της εκπαιδευτικού τους και την υποστήριξη ενός/μιας επιχειρηματικού μέντορα που είναι ο σύνδεσμός τους με τον πραγματικό επιχειρηματικό κόσμο. Στο τέλος του προγράμματος «Μαθητική Επιχείρηση», οι μαθητές/τριες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό Μαθητική Επιχείρηση της Χρονιάς, όπου οι 10 κορυφαίες μαθητικές επιχειρήσεις παρουσιάζουν τις ιδέες τους σε μια επιτροπή κριτών και η νικήτρια ομάδα εκπροσωπεί την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Μαθητική Επιχείρηση της Χρονιάς.

Φέτος, στο Πρόγραμμα συμμετείχαν 18 μέντορες της PwC, οδηγώντας στον τελικό 5 ομάδες. Οι ομάδες που λειτουργούσαν υπό την επίβλεψη των μεντόρων της PwC είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην ειδική εμπορική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στη Λευκωσία, ώστε να προετοιμαστούν για την 2ήμερη Εμπορική Έκθεση του JA, όπου οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους, να μιλήσουν στο κοινό, να προχωρήσουν σε πωλήσεις και διαφήμιση, και πολλά άλλα. Νικήτρια ομάδα στον φετινό Διαγωνισμό Μαθητική Επιχείρηση της Χρονιάς ανακηρύχθηκε η “Μiguard”, από την Εμπορική Σχολή Μιτσή-Λεμύθου με μέντορα από την PwC. Τη 2η θέση κατέλαβε το Dental Hi Jean από το σχολείο IMS, με μέντορα επίσης από την PwC, το οποίο επιπρόσθετα ανακηρύχθηκε και ως το πιο «Καινοτόμο Προϊόν/Υπηρεσία». Η ομάδα Μiguard εκπροσώπησε την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Κατάνια, στη Σικελία τον Ιούλιο του 2024.

Girls Go Circular

Το «Girls Go Circular», είναι ένα διαδραστικό πρόγραμμα μάθησης με επίκεντρο την κυκλική οικονομία, το οποίο προωθείται από το EIT Raw Materials και το JA Europe και έχει ως στόχο να εφοδιάσει τουλάχιστον 50.000 μαθήτριες ηλικίας 14-19 ετών με ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες έως το 2027. Η εστίαση στην κυκλική οικονομία παρέχει γνώσεις σχετικά με τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, ενδυναμώνοντας τους μαθητές να γίνουν φορείς αλλαγής στην κοινωνικο-οικολογική μετάβαση.

Οι συμμετέχουσες του φετινού προγράμματος φιλοξενήθηκαν στο Experience Center της PwC, όπου εκεί εργάστηκαν σε ομάδες προκειμένου να σκεφτούν μια ιδέα για ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα συμβάλλει στη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων στον τομέα της επιλογής τους (εκπαίδευση, απασχόληση, επιστήμες, τέχνες, αθλητισμός).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου και πρόεδρος του PwC Foundation, Φίλιππος Σώσειλος, δήλωσε: «Η προσφορά και ο εθελοντισμός αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των δράσεων του PwC Foundation, το οποίο δράττει κάθε ευκαιρία για να ενδυναμώσει περαιτέρω τη συνεισφορά του στην κυπριακή κοινωνία. Είναι και δική μας πεποίθηση πως κάθε μαθητής/τρια αξίζει να έχει τουλάχιστον μία πρακτική επιχειρηματική εμπειρία πριν εγκαταλείψει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Μας χαροποιεί που μέσα από τις εν λόγω στοχευμένες δράσεις, συμβάλλουμε με τον δικό μας τρόπο στην ανάπτυξη και εξέλιξη των νέων ανθρώπων ώστε να πετύχουν μετέπειτα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους».

GEM 2022-2023

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργάνωσε το Μάιο, με τη στήριξη του PwC Foundation, ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της 7ης Εθνικής Έκθεσης Αναφοράς για την Επιχειρηματικότητα στην Κύπρο (GEM Cyprus Report 2022/2023). Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Η συμμετοχή των γυναικών στην επιχειρηματική δραστηριότητα πολύ αρχικού σταδίου στην Κύπρο».

Στην συζήτηση την οποία συντόνισε η κ. Αλεξία Παναγιώτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κύπρου, συμμετείχαν ο Υπουργός Ενέργειας Εμπορίου & Βιομηχανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου, η Επίτροπος Ισότητας Φύλων κ. Τζόζη Χριστοδούλου, η Co-founder των Theramir Ltd, Promed Bioscience Ltd, RSL και Revolutionary Labs Ltd. Δρ. Μαριάννα Προκόπη Δημητριάδη και η Συνέταιρος και Υπεύθυνη για θέματα Ένταξης & Διαφορετικότητας στην PwC Κύπρου κ. Κλειώ Παπαδοπούλου.

Υποτροφίες 2023-2024

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το PwC Foundation παραχώρησε 14 χρηματικές υποτροφίες σε επτά προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές/φοιτήτριες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και σε επτά του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι υποτροφίες δόθηκαν σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια που αφορούν την ακαδημαϊκή επίδοση και το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο των φοιτητών/τριών.

Σοφία για τα Παιδιά

Στο πλαίσιο της διαχρονικής στήριξης της PwC στο ίδρυμα Σοφία για Παιδιά, ο οργανισμός υιοθέτησε έναν συλλεκτικό ελέφαντα για να ενισχύσει το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» για τους μαθητές στην Κύπρο, όσο και τα παιδιά που πλήττονται από τη φτώχεια στην Κένυα. Ο ελέφαντας του PwC Foundation θα αποκτήσει τον δικό του ιδιαίτερο χώρο στο κτίριο του οργανισμού στη Λευκωσία.

Μία περιεκτική απεικόνιση των δράσεων του PwC Foundation κατά τον τελευταίο χρόνο, μπορείτε να βρείτε στο βίντεο στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://download.pwc.com/cy/pwc-cyprus-foundation.mp4 .

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More