Thursday, September 19, 2024
Home » Μεγάλες πυρκαγιές στη βορειοδυτική Τουρκία (video)

Μεγάλες πυρκαγιές στη βορειοδυτική Τουρκία (video)

0 comments

Τρεις πυρκαγιές στη βορειοδυτική Τουρκία – Δεν κινδυνεύουν κατοικίες λένε οι αρχές

Μάχη με τις φλόγες σε τρεις εστίες φωτιάς στη βορειοδυτική Τουρκία δίνουν οι πυροσβέστες, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας και Δασών της χώρας, Ιμπραήμ Γιουμακλί χθες Πέμπτη, ο οποίος σημείωσε πως η εικόνα είναι θετική.

Advertisement

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιστρατεύθηκαν 14 αεροσκάφη, 31 ελικόπτερα και 265 οχήματα, μαζί με 1.400 μέλη του τμήματος δασών, σύμφωνα με τον Υπουργό.

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν στις επαρχίες Τσανάκαλε, Μπολού και Μανισά. Τα αίτια των πυρκαγιών δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, στις τρεις επαρχίες,δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές από τη φωτιά.

Ο διοικητής της επαρχίας Τσανάκαλε, Ομέρ Τοραμάν, είπε ότι κάποιες γειτονιές σε τρία χωριά εκκενώθηκαν προληπτικά, αλλά δεν απειλήθηκαν οι κατοικίες.

Σε δηλώσεις του στα κρατικά ΜΜΕ της Τουρκίας, ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπολού, Ερκάν Κιλίκ, ανέφερε ότι κάηκαν περίπου 100 εκτάριαγης μέχρι στιγμής και τρία χωριά εκκενώθηκαν προληπτικά.

«Και στις τρεις πυρκαγιές υπάρχει πρόοδος προς το καλύτερο», είπε ο αρμόδιος Υπουργός, ο οποίος ευχήθηκε να υπάρχουν καλύτερα νέα από το μέτωπο της φωτιάς σήμερα.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More