Friday, September 20, 2024
Home » Το Ιράν πραγματοποιεί στρατιωτική άσκηση στο βόρειο τμήμα της χώρας

Το Ιράν πραγματοποιεί στρατιωτική άσκηση στο βόρειο τμήμα της χώρας

0 comments

Προετοιμάζεται το Ιράν για τα αντίποινα στο Ισραήλ – Πραγματοποιεί στρατιωτική άσκηση στο βόρειο τμήμα της χώρας

Το Ιράν πραγματοποιούσε στρατιωτική άσκηση στο βόρειο τμήμα της χώρας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr την Τρίτη, με την περιοχή να προετοιμάζεται για τα αντίποινα της Τεχεράνης κατά του Ισραήλ για τη δολοφονία του αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη τον περασμένο μήνα.

Advertisement

Η άσκηση θα γινόταν το απόγευμα της Τρίτης από τις 7:30 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. τοπική ώρα στην επαρχία Gilan του Ιράν στην Κασπία Θάλασσα. Σχεδιάστηκε για να ενισχύσει την αμυντική ετοιμότητα των ναυτικών δυνάμεων, ανέφερε το Mehr επικαλούμενο έναν τοπικό αξιωματούχο.

Είναι η δεύτερη στρατιωτική άσκηση του Ιράν μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Το Ιράν έχει δεσμευτεί να αντεπιτεθεί εναντίον του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Χανίγια στις 31 Ιουλίου στην Τεχεράνη.

Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για τη δολοφονία. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Η δολοφονία έχει πυροδοτήσει απειλές εκδίκησης από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, το οποίο πολεμά τους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα, αυξάνοντας τους φόβους για έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More