Friday, September 20, 2024
Home » Περισσότερα από 1.000 άτομα έχουν συλληφθεί στο ΗΒ για τις ταραχές

Περισσότερα από 1.000 άτομα έχουν συλληφθεί στο ΗΒ για τις ταραχές

0 comments

Περισσότερα από 1.000 άτομα συνελήφθησαν στη Βρετανία μετά τα βίαια επεισόδια ου περιλάμβαναν βία, εμπρησμούς και λεηλασίες με στόχο μετανάστες

Οι βρετανικές αρχές έχουν συλλάβει μέχρι σήμερα περισσότερα από 1.000 άτομα μετά τις ταραχές που περιλάμβαναν βία, εμπρησμούς και λεηλασίες καθώς και ρατσιστικές επιθέσεις με στόχο μουσουλμάνους και μετανάστες, ανακοίνωσε την Τρίτη η εθνική αστυνομική αρχή.

Advertisement

Οι ταραχές, οι οποίες ακολούθησαν τις δολοφονίες τριών νεαρών κοριτσιών στη βόρεια αγγλική πόλη Σάουθπορτ, ξεκίνησαν αφού για την επίθεση της 29ης Ιουλίου κατηγορήθηκε λανθασμένα ένας ισλαμιστής μετανάστης, βάσει διαδικτυακής παραπληροφόρησης.

Η βία ξέσπασε σε πόλεις σε όλη την Αγγλία και επίσης στη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά υπήρξαν λιγότερες περιπτώσεις αναταραχών από την περασμένη εβδομάδα, μετά την εντατικοποίηση των προσπαθειών για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων.

Πολλοί φυλακίστηκαν γρήγορα, με μερικούς να τιμωρούνται με αυστηρές ποινές.

Το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας ανέφερε στην τελευταία του ενημέρωση ότι 1.024 άτομα συνελήφθησαν ενώ απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 575 σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 69χρονος που κατηγορείται για βανδαλισμό στο Λίβερπουλ και ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέλφαστ.

Ένα 13χρονο κορίτσι ομολόγησε την ενοχή του για βίαιη αναταραχή, είπαν οι εισαγγελείς. Είχε θεαθεί στις 31 Ιουλίου να χτυπάει με μπουνιές και κλωτσιές την είσοδο ενός ξενοδοχείου για αιτούντες άσυλο.

«Αυτό το ανησυχητικό περιστατικό θα έχει προκαλέσει φόβο στους ανθρώπους που στοχοποιήθηκαν από αυτούς τους κακοποιούς – και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό να μαθαίνουμε ότι ένα τόσο νεαρό κορίτσι συμμετείχε σε αυτή τη βίαιη διαταραχή», δήλωσε ο εισαγγελέας Τόμας Πάουερ.

Η τελευταία φορά που η Βρετανία έγινε μάρτυρας εκτεταμένων ταραχών ήταν το 2011, όταν ο θανατηφόρος πυροβολισμός ενός μαύρου από την Αστυνομία προκάλεσε αρκετές ημέρες βίας στους δρόμους.

Η γρήγορη και σκληρή δικαστική δράση θεωρήθηκε ότι συνέβαλε στην καταστολή της αναταραχής το 2011, όταν περίπου 4.000 άτομα συνελήφθησαν σε διάστημα αρκετών εβδομάδων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More