Thursday, September 19, 2024
Home » Εκτός άλλοι δύο από το ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας

Εκτός άλλοι δύο από το ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας

0 comments

Νέα παραίτηση και αποχώρηση από το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Τράπεζα.

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε το Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Χριστόδουλος Χατζησταυρής έχει ενημερώσει την Τράπεζα ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμα του Μη Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβούλου της Τράπεζας, πριν την έναρξη της ψηφοφορίας της 50ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας στις 18 Σεπτεμβρίου 2024.

Επίσηςο Δημήτριος Ευσταθίου, Ανεξάρτητος Μη Εκτελεστικός Διοικητικός Σύμβουλος, έχει ενημερώσει την Τράπεζα ότι δεν θα προσφερθεί για επανεκλογή στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 (η «ΕΓΣ»), όπου και αποχωρεί. Ως εκ τούτου, η θητεία του κ. Δ. Ευσταθίου στο Διοικητικό Συμβούλιο λήγει στο τέλος της ΕΓΣ.

Να σημειωθεί ότι ενόψει της γενικής συνέλευσης στις 18 Σεπτεμβρίου και ενόψει του πρώτου μετοχικού ρόλου που έχει ο ελληνικός όμιλος Eurobank συνεχίζονται ανακοινώσεις για παραιτήσεις πριν την έναρξη της συνέλευσης. Προς το παρόν τις προθέσεις τους ανακοίνωσαν ο Ανδρέας Περσιάνης, ο Marco Comastri, ο Μάριος Μαραθεύτης (με άμεση ισχύ), ο John Gregory Iossifidis και ο Χρίστος Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο Μιχάλης Λούης, νυν διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Cyprus, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα o επικεφαλής της Ελληνικής Τράπεζας, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα στη γενική συνέλευση της τράπεζας στις 18 Σεπτεμβρίου. Ο ελληνικός όμιλος Eurobank έχει ήδη ποσοστό 56% στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας και ήδη ετοιμάζει το πλάνο για τον στόχο της συγχώνευσης των δυο τραπεζών στην Κύπρο, οι οποίες έχουν αλληλοσυμπληρωματικά επιχειρηματικά μοντέλα.

Ουσιαστικά, κομβικό ρόλο στις εξελίξεις αναμένεται να έχει ο κ. Λούης, ένα δοκιμασμένο τραπεζικό στέλεχος, με μεγάλη εμπειρία στα τραπεζικά θέματα, ο οποίος εκ των πραγμάτων καλείται να σηκώσει το βάρος για τη μελλοντική συγχώνευση των δυο τραπεζών. Με την κίνηση αυτή σημαίνει ότι θα παύσει να ασκεί τα σημερινά καθήκοντα του ο Αντώνης Ρούβας, ο οποίος έχει τη θέση του μεταβατικού ανώτατου εκτελεστικού διευθυντήστην Ελληνική, από τον Αύγουστο του 2023, μετά την αποχώρηση του Όλιβερ Γκάτσκε.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More