Friday, September 20, 2024
Home » Αργάκα, Γιαλιά και Πωμός ενισχύουν φέτος την τουριστική εικόνα της Πάφου

Αργάκα, Γιαλιά και Πωμός ενισχύουν φέτος την τουριστική εικόνα της Πάφου

0 comments

Η περιοχή της Πάφου φημίζεται για τη πράσινη φύση της, αλλά και τις κρυστάλλινες παραλίες της. Μετά με την απονομή 18 Γαλάζιων σημαιών σε ολόκληρη την επαρχία και το Ευρωπαϊκό Αργυρό βραβείο «Ακτή Ποιότητας» το 2023, η επαρχία συγκαταλέγεται πλέον μέσα στους 100 κορυφαίους πράσινους προορισμούς της Ευρώπης.

Η διεθνής αυτή φήμη της Πάφου ως κορυφαίος ποιοτικός τουρισμός ανά την Ευρώπη, ενισχύεται φέτος και από την επέκταση των διαθέσιμων περιοχών που μπορούν να στηρίξουν αυτή την φήμη και λειτουργία. Οι παραλίες της Αργάκας, της Γιαλιάς και του Πωμού εντάχθηκαν στον σχεδιασμό αυτό, με αποτέλεσμα ολόκληρη η ακτογραμμή της Πάφου να είναι πλέον αναγνωρισμένη για την ποιότητα του περιβάλλοντος και για πρακτικές προστασίας και ανάδειξης της τοπικής ταυτότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Αργυρό βραβείο και η θέση στον κατάλογο των 100 πιο πράσινων παράκτιων και νησιώτικων περιοχών της Ευρώπης, καθιστά την Πάφο ακόμη πιο γνωστή για την απαράμιλλη ομορφιά της, για τις γραφικές παραλίες της και την πλούσια και σπάνια βλάστηση. Βασικά κριτήρια της επιλογής των περιοχών είναι η καθαριότητα των υδάτων, η βιοποικιλότητα των περιοχών, το περιβάλλον τους, οι δράσεις για ορθή περιβαλλοντική συμπεριφορά, η κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση, η πολιτιστική τους κληρονομιά , η έλλειψη ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τα ποσοστά θορύβου, η ποιότητα τουριστικής υποδομής, η ασφάλεια, η προσβασιμότητα, η εύκολη πρόσβαση στην πληροφόρηση και πολλά άλλα.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More