Friday, September 20, 2024
Home » Και επίσημα… στήριξη Κίνας σε Ιράν για υπεράσπιση κυριαρχίας του

Και επίσημα… στήριξη Κίνας σε Ιράν για υπεράσπιση κυριαρχίας του

0 comments

Στήριξη Κίνας προς Ιράν για υπεράσπιση κυριαρχίας του – Τηλεφωνική επικοινωνία Κινέζου ΥΠΕΞ με αν. ΥΠΕΞ του Ιράν – Καταδίκη Πεκίνου για τη δολοφονία του αρχηγού της Χαμάς – «Υπονόμευσε άμεσα τη διαδικασία των διαπραγματεύσεωνγια την κατάπαυση του πυρός»

Η Κίνα υποστηρίζει το Ιράν στην υπεράσπιση της «κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εθνικής του αξιοπρέπειας», είπε ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, στον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν σε τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Πεκίνο.

Advertisement

Στην τηλεφωνική επικοινωνία, ο Γουάνγκ επανέλαβε την καταδίκη του Πεκίνου για τη δολοφονία του αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου, λέγοντας ότι το χτύπημα παραβίασε την κυριαρχία του Ιράν και απείλησε την περιφερειακή σταθερότητα.

Το Ισραήλ δεν ανέλαβε αλλά ούτε και αρνήθηκε την ευθύνη για τη δολοφονία, η οποία έχει τροφοδοτήσει την ανησυχία ότι ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετατρέπεται σε έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Το Ιράν έχει ορκιστεί να «τιμωρήσει σκληρά» το Ισραήλ για τη δολοφονία.

Ο Γουάνγκ είπε στον Αλί Μπαγκερί Κάνι, αναπληρωτή ΥΠΕΞ του Ιράν ότι η δολοφονία Χανίγιε «υπονόμευσε άμεσα τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», αναφέρει σε ανακοίνωση το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Κίνα υποστηρίζει το Ιράν στην υπεράσπιση της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εθνικής του αξιοπρέπειας σύμφωνα με τον νόμο και τις προσπάθειές του να διατηρήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα και είναι έτοιμη να διατηρήσει στενή επικοινωνία με το Ιράν», φέρεται να είπε ο Oυάνγκ.

Ο Ιρανός Πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν πρότεινε την Κυριακή τον Αμπάς Αρακτσί ως Υπουργό Εξωτερικών της χώρας. ‘Ηταν επικεφαλής διαπραγματευτής του Ιράν στις πυρηνικές συνομιλίες από το 2013 έως το 2021.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More