Thursday, September 19, 2024
Home » Ασκούσαν οδοντιατρική επιστήμη μη εξουσιοδοτημένα άτομα

Ασκούσαν οδοντιατρική επιστήμη μη εξουσιοδοτημένα άτομα

0 comments

Σε καταγγελία στην Αστυνομία προχώρησε ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος για περιστατικό παράνομης άσκησης της οδοντιατρικής από μη προσοντούχα άτομα στην επαρχία Πάφου.

Η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πάφου, Ελένη Αττίκη, ανέφερε ότι η υπόθεση αφορά σε ινστιτούτο αισθητικής όπου διενεργούνται οδοντιατρικές πράξεις και συγκεκριμένα λευκάνσεις δοντιών. Η λεύκανση των δοντιών είναι μία αποκλειστικά οδοντιατρική πράξη η οποία πέραν των διαδικασιών εντός του στόματος, περιλαμβάνει και χρήση εξειδικευμένων υλικών οι προδιαγραφές των οποίων καθορίζονται αυστηρά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διευκρίνισε. Η νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και η αντίστοιχη Ευρωπαϊκή είναι ξεκάθαρες και ορίζουν ότιόλες οι οδοντιατρικές πράξεις πρέπει να διενεργούνται αποκλειστικά και μόνον από αδειοδοτημένο οδοντίατρο σε κατάλληλα διαμορφωμένo χώρο, συμπλήρωσε η πρόεδρος των οδοντιάτρων Πάφου.

Η οποιαδήποτε ανάρτηση διαφημίσεων που παραπέμπουν σε οδοντιατρικές υπηρεσίες στον συγκεκριμένο χώρο που έχει καταγγελθεί, είπε η κ. Αττίκη, επίσης συνιστά προαγγελία διάπραξης ποινικού αδικήματος και η παρεμπόδιση του αποτελεί καθήκον και ευθύνη της Αστυνομίας. Ως εκ τούτου, τόνισε,ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος κατήγγειλε την υπόθεση στον Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Νίκο Τσαππή ώστε να προβεί προς όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες τόσο για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της τάξεως όσο και για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Η κ. Αττίκη κάλεσε τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μεταβαίνει για την υγεία των δοντιών του σε κατάλληλα προσοντούχα άτομα με πιστοποιημένα πτυχία οδοντιατρικής.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More