Friday, September 20, 2024
Home » Ομόνοια – Φέχερβαρ 1-0: Την πλήγωσε, μα δεν τη «σκότωσε» (vid)

Ομόνοια – Φέχερβαρ 1-0: Την πλήγωσε, μα δεν τη «σκότωσε» (vid)

0 comments

Προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ πήρε η Ομόνοια. Οι πράσινοι επικράτησαν με 1-0 της Φέχερβαρ στο ΓΣΠ το βράδυ της Πέμπτης, για τον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και πήραν το πάνω χέρι ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Τετάρτης (14/8) στην Ουγγαρία. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Μάριους Στεπίνσκι στο 60’ με βολ πλανέ, μετά από σέντρα του Ντιουνκού.

Αποτέλεσμα που αφήνει γλυκόπικρη γεύση στο «τριφύλλι», καθώς έχασε σωρεία ευκαιριών (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) για να πετύχει περισσότερα τέρματα και να πάει με μεγαλύτερο προβάδισμα στην Ουγγαρία. Ο μοιραίος στο πρώτο ημίχρονο Στεπίνσκι, έγινε ωραίος στο 60’, έλυσε τον γόρδιο δεσμό με γυριστό σουτ κι έδωσε στην ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας ελαφρύ, μα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Αποχαιρέτισε με δάκρυα συγκίνησης τις 15.000 οπαδούς της Ομόνοιας ο Ανδρόνικος Κακουλλής στο τέλος του αγώνα, επιβεβαιώνοντας τη μετεγγραφή του στη Γκέτεμποργκ.

Το ματς

Πυροβόλησε τη Φέχερβαρ, μα δεν την εκτέλεσε η Ομόνοια στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο ΓΣΠ, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν το σαρανταπεντάλεπτο με 10 (!) τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι τρεις στον στόχο, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Μάριους Στεπίνσκι στο 39’, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Ο Πολωνός ήταν ο μοιραίος για το «τριφύλλι» στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο έχασε πέντε κλασσικές ευκαιρίες. Κι αν στη φάση του δοκαριού ο φορ της Ομόνοιας φάνηκε άτυχος, σε άλλες τρεις φάσεις τουλάχιστον δεν βρήκε στόχο μετά από σέντρες ακριβείας των Σεμέδο στο 8’, Χαμάς στο 34΄και Ντιουνκού στο 44’.

Από τα πόδια του Σενεγαλέζου δεξιού μπακ άρχισε η φάση της μεγαλύτερης ευκαιρίας του ημιχρόνου με το δοκάρι. Σπουδαία ευκαιρία έχασε η Ομόνοια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον τερματοφύλακα Τοθ να αποκρούει το σουτ του Σεμέδο εντός περιοχής. Οι Ούγγροι έκανα αισθητή την παρουσία της μόνο σε μία φάση στο πρώτο ημίχρονο, και συγκεκριμένα στο 17’, όταν ο Κόβατς έφυγε στην πλάτη της άμυνας των πρασίνων, αλλά ήταν άστοχος.

Το σκηνικό πάνω κάτω ήταν ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ομόνοια είχε τον έλεγχο του αγώνα, πίεζε τον αντίπαλο αναζητώντας το γκολ και στο 54’ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Τοθ να λέει ισάριθμα «όχι» στις προσπάθειες των Σίμιτς και Σεμέδο. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φαμπιάνο φώναξε «παρών» στη μοναδική ευκαιρία στον στόχο των Ούγγρων, με το σουτ του Κρίστενσεν από το ύψος της περιοχής να αποκρούεται από τον Βραζιλιάνο. Στο 60’ ο Στεπίνσκι έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την Ομόνοια που απείλησε στις καθυστερήσεις (90’+4) με τον Ατζίλι, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του «τριφυλλιού». Αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Ντιουνκού και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Βάλντας Νταμπράουσκας): Φαμπιάνο, Ντιουνκού (81′ Λανγκ), Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς, Μάριτς, Εράκοβιτς (88′ Κούσουλος), Εβάντρο (71′ Χαραλάμπους), Σίμιτς (88′ Ατζίλι), Σεμέδο, Στεπίνσκι (81′ Κακουλλής).

Φέχερβαρ (Τάμας Πέτο): Τοθ, Μέλνικ, Σεραφίμοφ, Κ. Λάρσεν, Σπάντλερ (46′ Mιλίτσεβιτς), Κατόνα (66′ Χολέντερ), Τσονγκβάι, Μπεντί (61′ Χούστι), Κόβατς (46′ Πέτο), Κρίστενσεν, Γκράντισαρ (76′ Μπάμπος).

Σκόρερ: Στεπίνσκι 60′ / –

Κίτρινες: Εράκοβιτς / Μέλνικ, Χούστι, Κατόνα

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Λιονέλ Τσούντι (Ελβετία)

Α’ βοηθός: Ματίας Σμπρίσα (Ελβετία)

Β’ βοηθός: Μπάστεν Λένγκατσερ (Ελβετία)

4oς: Ανόγιεν Καναγκασίνγκαμ (Ελβετία)

VAR: Λούκας Φάχντριχ (Ελβετία)

AVAR: Νίκο Γκιανφόρτε (Ελβετία)

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα

3′ Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, κόρνερ του Χαμάς, ο Παναγιώτου στο δεύτερο δοκάρι αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να κάνει όπως θα ήθελε το πλασέ.

7′ O Σεμέδο μπήκε απειλητικά στην περιοχή, έκανε το πλασέ, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Φέχερβαρ. Υψώθηκε το σημαιάκι του κόρνερ, αλλά η μπάλα προήλθε από αντίπαλο. Αν υπήρχε γκολ θα εξεταζόταν η φάση από το VAR.

8′ Τεράστια ευκαιρία για την Ομόνοια! Ο Σεμέδο με εξαιρετικό στυλ κράτησε όσο έπρεπε τη μπάλα, έκανε σέντρα ακριβείας στον Στεπίνσκι, ο οποίος αντί να κάνει κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει με προβολή και η ευκαιρία έκανε φτερά.

10′ Νέα καλή στιγμή για την Ομόνοια που πιέζει ασφυχτικά. Πάσα του Ντιουνκού από δεξιά στον Στεπίνσκι, αυτός έκανε αμέσως το σουτ, έξω η μπάλα.

17′ Η Φέχερβαρ έδειξε τα δόντια της για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με τον Κόβατς να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της Ομόνοιας, όμως το σουτ του ήταν άστοχο.

25′ Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, η Ομόνοια άσκησε πίεση στο πρώτο τέταρτο, είχε καλές στιγμές για να προηγηθεί αλλά δεν ήταν αποτελεσματική.

34΄Ευκαιρία για την Ομόνοια, ξανά με τον Στεπίνσκι να μην βρίσκει στόχο. Σέντρα του Χαμάς από αριστερά, γυριστή κεφαλιά του Πολωνού, λίγο έξω η μπάλα.

39′ Η πιο μεγάλη ευκαιρία της Ομόνοιας στο παιχνίδι. Σέντρα του Ντιουνκού, κεφαλιά του Στεπίνσκι η μπάλα στο δεξί δοκάρι. Άτυχη η Ομόνοια.

44′ Πέμπτη χαμένη ευκαιρία του Στεπίνσκι! Σέντρα ακριβείας του Ντιουνκού, ο Πολωνός έχασε τον βηματισμό του και αστόχησε με κεφαλιά αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής.

45′ Τρία λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

45’+3 Νέα τρομερή ευκαιρία για την Ομόνοια, ο Τοθ απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Σεμέδο.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Σχόλιο για το πρώτο ημίχρονο

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

50′ Πρώτη καλή στιγμή για την Ομόνοια στο δεύτερο ημίχρονο, φάση διαρκείας στην περιοχή της Φέχερβαρ, ανάποδο ψαλίδι του Χαμάς άστοχο.

53′ Κίτρινη κάρτα στον Εράκοβιτς.

54′ Απίστευτα πράγματα στο ΓΣΠ: διπλή χαμένη ευκαιρία για την Ομόνοια με ισάριθμες αποκρούσεις του Τοθ. Αρχικά σε προσπάθεια του Σίμιτς και ακολούθως σε σουτ του Σεμέδο.

58′ O Φαμπιάνο φώναξε “παρών” στη μοναδική ευκαιρία στον στόχο των Ούγγρων. Σουτ του Κρίστενσεν από το ύψος της περιοχής, απέκρουσε ο Βραζιλιάνος.

60′ ΓΚΟΛ για την Ομόνοια, 1-0 με σκόρερ τον Στεπίνσκι! Λύτρωση για τον Πολωνό επιθετικό, ο οποίος με βολ πλανέ μετά από σέντρα του Ντιουνκού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

67′ Ευκαιρία για τη Φέχερβαρ, με τον Γκράντισαρ να σουτάρει με δύναμη και τον Φαμπιάνο να αποκρούει.

80′ Σέντρα του Σεμέδο, σουτ στην κίνηση του Ντιουνκού έξω η μπάλα. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Σενεγαλέζος δεξιός μπακ και θα αντικατασταθεί. Θυμίζουμε πως απουσιάζει λόγω τραυματισμού ο Μασούρας.

81′ Έξω ο Ντιουνκού, μέσα ο Λανγκ σε ρόλο δεξιού μπακ. Μέσα και ο Κακουλλής, αντί του Στεπίνσκι.

88′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια. Ατζίλι και Κούσουλος στις θέσεις των Σίμιτς και Εράκοβιτς.

90′ Έξι λεπτό ο επιπρόσθετος χρόνος.

90’+4 Σουτ του Ατζίλι υπό πίεση εκτός περιοχής, η μπάλα έξω.

Tέλος αγώνα

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More