Friday, September 20, 2024
Home » Η Γιουνάιτεντ φτιάχνει νέο γήπεδο αλλά δεν κατεδαφίζει το «Όλντ Τράφορντ»

Η Γιουνάιτεντ φτιάχνει νέο γήπεδο αλλά δεν κατεδαφίζει το «Όλντ Τράφορντ»

0 comments

Όπως έγινε γνωστό από τέλη Ιουλίου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα επιδιώξει να κατασκευάσει ένα νέο γήπεδο 100.000 θέσεων πλησίον του «Όλντ Τράφορντ». Αυτή η λύση προτιμήθηκε έναντι της ανακαίνισης του ιστορικού της γηπέδου, το οποίο όμως δεν θα κατεδαφιστεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Guardian» το «σπίτι» της Γιουνάιτεντ -από το 1910- θα μειωθεί πιθανώς σε χωρητικότητα, θα μετατραπεί σε ένα γήπεδο περίπου 30.000 θέσεων και θα χρησιμοποιείται από τη γυναικεία ομάδα και την ακαδημία.

Με τις γυναίκες να παίζουν τα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια τους περίπου 15 μίλια μακριά, στο Leigh, μια τέτοια μετακίνηση θα ήταν μια σημαντική αναβάθμιση για αυτές, αλλά το σχέδιο θα πραγματοποιηθεί επίσης με γνώμονα την ιστορία του συλλόγου.

Η διατήρηση του «Όλντ Τράφορντ» θα σήμαινε ότι τα αγάλματα των Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Σερ Ματ Μπάσμπι, Ντένις Λόου, Τζόρτζ Μπεστ και Σερ Μπόμπι Τσάρλτον θα παρέμεναν ανέγγιχτα, όπως και το ρολόι στη μνήμη της καταστροφής του Μονάχου και η κεντρική σήραγγα στο μισό δρόμο που είναι το μόνο σωζόμενο τμήμα του αρχικού γηπέδου.

Το νέο γήπεδο θα κοστίσει πάνω από 2 δισ. λίρες και θα χρειαστεί περίπου έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί. Θα κατασκευαστεί δίπλα στο «Όλντ Τράφορντ» επιτρέποντας τη χρήση του υπάρχοντος χώρου μέχρι να είναι έτοιμο το νέο.

Το Ολντ Τράφορντ χωράει τώρα μέχρι και 74.310 θεατές και δεν είχε ποτέ χωρητικότητα μικρότερη από περίπου 44.000, αριθμός που ίσχυε το 1992 μετά την καταστροφή του Χίλσμπορο. Μετά από αυτό επεκτάθηκε σε περίπου 58.000 το 1996, περίπου 68.000 το 2000 και περίπου 76.000 το 2006.

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More