Friday, September 20, 2024
Home » Παραλία Περβολιών: Οργή ιδιοκτητών για την κατεδάφιση – «Έχουμε συμβόλαια, είναι ντροπή» (εικόνες)

Παραλία Περβολιών: Οργή ιδιοκτητών για την κατεδάφιση – «Έχουμε συμβόλαια, είναι ντροπή» (εικόνες)

0 comments

Αντιδρούν οι δύο ιδιοκτήτες υποστατικών που λειτουργούσαν ως περίπτερα σε δύο παραλίες στον Φάρο Περβολιών για την απόφαση για κατεδάφισή τους από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, λόγω του ότι βρίσκονται εντός της Ζώνης Προστασίας της Παραλίας. Η μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης και ήδη έχει ξηλωθεί το ένα περίπτερο, εν μέσω αντιδράσεων με τις εργασίες να συνεχίζονται στο δεύτερο.

Ο ιδιοκτήτης του Παναγιώτης Νικολαΐδης ανέφερε στο philenews πως έπειτα από εξασφάλιση σχετικής άδειας από το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών είναι διαχειριστής του χώρου από το 2009 πληρώνοντας ενοίκιο. «Το μόνο που δεν είχε άδεια ήταν η πέργολα, που την έκανα για τη σκίαση των πελατών. Τώρα όμως κατεδαφίζουν και το υποστατικό. Ο έπαρχος και η Επίτροπος Περιβάλλοντος λένε ότι είναι παράνομα επειδή βρίσκονται στη ζώνη προστασίας της παραλίας. Όμως το συμβόλαιο μας βγήκε διαδικτυακά και μέσω της Κυβέρνησης και ό,τι προνοούσε το κάναμε».

Όπως είπε το υποστατικό δεν είχε ρεύμα και ηλεκτροδοτείτο με φωτοβολταϊκά, για τα οποία πλήρωσε €5.500. «Ούτε ηχορύπανση έκανε, ούτε γεννήτρια είχα, αντιθέτως μου είπαν ότι έχω γεννήτρια κάτι που δεν υφίσταται. Είναι ντροπή αυτή η κατάσταση. Ο έπαρχος ή ο Υπουργός έπρεπε ν’ αφήσουν ένα χρονικό διάστημα να περάσει η σεζόν και να κλείσουν όλα ομαλά και του χρόνου ας το κατεδαφίσουν ή να βρεθεί τρόπος να φτιάξουν τα πράγματα αν κάτι πήγαινε στραβά».

Ο δεύτερος διαχειριστής του παραλιακού περιπτέρου, Κρίστοφερ Θωμά, ανέφερε πως έκανε συμφωνία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών, υπογράφοντας συμβόλαιο τα τελευταία 13 χρόνια. «Πληρώνω ενοίκιο €10.000 για πέντε μήνες για το περίπτερο και τα κρεβατάκια. Είναι η μοναδική μου δουλειά αυτή, είναι κρίμα αυτό που κάνουν. Μου είπαν πως έβαλαν ειδοποίηση έξω, αλλά δεν την είδα. Πληρώνω ΦΠΑ, ενοίκιο και όλους τους φόρους. Εμάς μας έδωσε άδεια το Κοινοτικό Συμβούλιο και φέτος έκανα και ανακαίνιση με δικά μου έξοδα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Μενεού, εντός των ορίων του οποίου εμπίπτουν πλέον τα Περβόλια, ανέφερε πως ζητήθηκε παράταση από τον έπαρχο Λάρνακας, ωστόσο δεν δόθηκε. «Δεν θα κρίνω τις πράξεις του πρώην Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών. Εγώ κρίνω με τα σημερινά δεδομένα. Υπάρχουν κάποια συμβόλαια υπογεγραμμένα με κενά. Εμάς η προσπάθεια μας ως νέος Δήμος και νέος Δήμαρχος είναι να τηρούμε όλους τους νόμους σε σχέση με την εκμετάλλευση των παραλιών, απλώς θεωρούμε ότι αυτή η κατεδάφιση θα μπορούσε να πάρει μια παράταση 20-30 ημερών για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος που είναι συνηθισμένος να έρχεται εδώ».

Επικοινωνήσαμε με τον έπαρχο Λάρνακας, Οδυσσέα Χατζηστεφάνου, ο οποίος μας ανέφερε πως οι ιδιοκτήτες έλαβαν ειδοποιήσεις, σημειώνοντας πως η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας έλαβε πληροφορίες πρόσφατα για τα δύο περίπτερα, έπειτα από ραδιοφωνική συνέντευξη της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. «Το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών παράτυπα και παράνομα συνήψε τις συγκεκριμένες συμφωνίες, διότι για να κάνεις οτιδήποτε σε Ζώνη Προστασίας της Παραλίας απαιτείται απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου».

Πρόσθεσε ακόμη πως με βάση των Περί Παραλιών Νόμο αρμόδια Αρχή είναι ο έπαρχος, σημειώνοντας πως έχουν κινηθεί δικαστικές διαδικασίες και για δύο beach bar που ανεγέρθηκαν παράνομα στην περιοχή. «Εμείς ενημερωθήκαμε πρόσφατα και έπρεπε να ενεργήσω άμεσα. Πριν δύο μήνες κατεδάφισα αντίστοιχο υποστατικό στην Αλαμινό και επιπρόσθετα μία πλατφόρμα στα Περβόλια που τοποθετήθηκε παράνομα για yoga».

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More