Thursday, September 19, 2024
Home » Σ. Αραβία: Η δολοφονία Χανίγιε «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας του Ιράν

Σ. Αραβία: Η δολοφονία Χανίγιε «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας του Ιράν

0 comments

Η Σαουδική Αραβία δήλωσε την Τετάρτη ότι η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη ήταν «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας του Ιράν

Το σχόλιο του υφυπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια έκτακτης συνάντησης των μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) ήταν το πρώτο από το βασίλειο, τη μεγάλη δύναμη της περιοχής μαζί με το Ιράν, μετά τη δολοφονία του Παλαιστίνιου ισλαμιστή ηγέτη στην ιρανική πρωτεύουσα στις 31 Ιουλίου.

Advertisement

Ο Υπουργός, Waleed Al-Khuraiji, πρόσθεσε ότι η Σαουδική Αραβία απορρίπτει «οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας των κρατών ή ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις οποιασδήποτε χώρας».

Η “ειδεχθής” δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, κινδυνεύει να οδηγήσει τη Μέση Ανατολή σε “ευρύτερη σύγκρουση“, δήλωσε ο πρόεδρος ενός ισλαμικού μπλοκ με έδρα τη Σαουδική Αραβία, υπουργός Εξωτερικών της Γκάμπιας Mamadou Tangara, στη σύνοδο.

Ιρανοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κάλεσαν τη συγκέντρωση του 57-μελούς Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) την Τετάρτη στη σαουδαραβική παράκτια πόλη Τζέντα, λέγοντας ότι το Σώμα έπρεπε να απαντήσει στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς.

«Αυτή η αποτρόπαια πράξη χρησιμεύει μόνο στην κλιμάκωση των υφιστάμενων εντάσεων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε μια ευρύτερη σύγκρουση που θα μπορούσε να εμπλέξει ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο Τανγκάρα, η χώρα του οποίου προεδρεύει επί του παρόντος του OIC.

Σε δήλωση που εκδόθηκε μετά από μια έκτακτη συνεδρίαση αναφέρεται ότι το μπλοκ “θεωρεί το Ισραήλ, την παράνομη δύναμη κατοχής, πλήρως υπεύθυνο για αυτήν την αποτρόπαια επίθεση”, την οποία περιέγραψε ως “σοβαρή παραβίαση” της κυριαρχίας του Ιράν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More