Thursday, September 19, 2024
Home » Καταγγελίες βουλευτή ΑΚΕΛ για νοσοκομείο Αμμοχώστου: «Μεγάλες καθυστερήσεις, σε κίνδυνο ζωές»

Καταγγελίες βουλευτή ΑΚΕΛ για νοσοκομείο Αμμοχώστου: «Μεγάλες καθυστερήσεις, σε κίνδυνο ζωές»

0 comments

Δραματική η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξαιτίας της υποστελέχωσης, λέει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου Γιαννάκης Γαβριήλ – Κάνει λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές ασθενών – Το ΑΚΕΛ θα εγγράψει το θέμα στη Βουλή – Σε οριακό σημείο λόγω και της αυξημένης προσέλευσης – Καλεί ΟΚΥπΥ και Υπουργείο Υγείας να στελεχώσουν άμεσα το νοσηλευτήριο

Για δραματική κατάσταση στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, λόγω υποστελέχωσης πολλών τμημάτων που θέτει σε κίνδυνο ασθενείς κάνει λόγο ΑΚΕΛ, δια του στόματος του βουλευτή του Γιαννάκης Γαβριήλ, ο οποίος παράλληλα ενημερώνει ότι το κόμμα του θα εγγράψει θέμα μόλις ανοίξει η Βουλή.

Advertisement

Με γραπτή δήλωση του αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια το ΑΚΕΛ αναδεικνύει τα προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, εξαιτίας της υποστελέχωσης και της έλλειψης κατάλληλου και απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού.

Η κατάσταση όμως αυτή τη στιγμή, τονίζει, είναι επιβαρυμένη και από τηναυξημένη προσέλευση ασθενών λόγω της θερινής περιόδου, φαίνεται να βρίσκεται σε οριακό σημείο ως προς την ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών.

«Οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εξυπηρέτηση των ασθενών για διαγνωστικές εξετάσεις, θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Πρόσθετα, επιφέρουν την επαγγελματική εξουθένωση του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, το οποίο εργάζεται υπό έντονη πίεση».

Ο κύριος Γαβριήλ μάλιστα αναφέρει ότι είναι εις γνώση του ότι η κατάσταση είναι οριακή στα πλείστα τμήματα του Νοσοκομείου. Ιδιαίτερα, όπως προσθέτει, στοΤμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών η πολύωρη αναμονή που παρατηρείται καθιστά δύσκολη έως αδύνατη την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

«Δυστυχώς, η μέχρι σήμερα στάση που τηρεί ο ΟΚΥπΥ δεν βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό όπως άμεσα προχωρήσουν στη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου προτού θρηνήσουμε θύματα».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, το ΑΚΕΛ θα ζητήσει την κατά προτεραιότητα εξέταση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More