Friday, September 20, 2024
Home » Το μεγάλο Sell-off στην τεχνολογία

Το μεγάλο Sell-off στην τεχνολογία

0 comments

Αρνητικοί πρωταγωνιστές της μεγάλης πτώσης των μετοχών τεχνολογίας που καταγράφηκε χθες, Δευτέρα 5 Αύγουστου 2024, αναδείχθηκαν η Apple και η Nvidia ως αποτέλεσμα της επαπειλούμενης ύφεσης στις ΗΠΑ και της απόφασης της Berkshire Hathaway να μειώσει τη συμμετοχή της στην αμερικανική εταιρεία κατασκευής iPhone.

Το πολύμηνο ράλι ανόδου του τεχνολογικού κλάδου διέκοψαν επίσης οι μετοχές των Alphabet, Amazon, Meta Platforms, Microsoft και Tesla που υποχώρησαν έως και 12,2% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση, ενώ οι απώλειες στις μετοχές των Magnificent Seven (Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Meta, Tesla και Nvidia) επρόκειτο να εξαλείψουν σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια από τη συνολική χρηματιστηριακή αξία των εταιρειών.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές των μεγάλων κατασκευαστών τσιπ, οι μεγάλοι νικητές του εμπορίου της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη, σημείωσαν επίσης πτώση, με τις Advanced Micro Devices, Intel, Super Micro Computer και Broadcom να υποχωρούν έως και 10,3%.

Η διολίσθηση των μετοχών ακολούθησε μια αδύναμη έκθεση για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ την Παρασκευή, η οποία ώθησε τους επενδυτές σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία και ενίσχυσε την άποψη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει σύντομα να μειώσει τα επιτόκια για να βοηθήσει την ανάπτυξη.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε ότι μείωσε στο μισό τη συμμετοχή της στην Apple, σε μια πορεία πώλησης μετοχών που προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές της τεχνολογικής βιομηχανίας.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Nvidia δέχθηκαν πλήγμα από μια αναφορά ότι η κυκλοφορία των επερχόμενων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της θα μπορούσε να καθυστερήσει κατά τρεις μήνες λόγω σχεδιαστικών ατελειών, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει πελάτες όπως η Meta, η Google της Alphabet και η Microsoft.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More