Friday, September 20, 2024
Home » Εμφυτεύματα της Neuralink σε 8 ακόμη ασθενείς το 2024

Εμφυτεύματα της Neuralink σε 8 ακόμη ασθενείς το 2024

0 comments

Σε 8 ακόμη ασθενείς προγραμματίζεται να παρασχεθούν φέτος εμφυτεύματα της Neuralink, ως μέρος των κλινικών δοκιμών της. Υπενθυμίζεται ότι η Neuralink πραγματοποίησε τον περασμένο Φεβρουάριο την πρώτη εμφύτευση του νευρωνικού της τσιπ στον εγκέφαλο του 29χρονου Νόλαντ Αρμπό που μετά από ένα ατύχημα σε μια κατάδυση που έκανε το 2016 έμεινε παράλυτος από τους ώμους και κάτω.

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Neuralink Ελον Μασκ κατά τη διάρκεια ενός νέου podcast, η εταιρεία του τοποθέτησε και σε δεύτερο ασθενή το εγκεφαλικό της εμφύτευμα, χωρίς ωστόσο να αποκάλυψη πότε η Neuralink πραγματοποίησε την εν λόγω επέμβαση στον δεύτερο ασθενή.

Όπως και στην πρώτη περίπτωση έτσι και εδώ ο ασθενής που έλαβε το τσιπάκι έχει τραυματισμό παρόμοιο με αυτό του πρώτου ασθενή.

«Δεν θέλω να πω κάτι παραπλανητικό αλλά φαίνεται ότι όλα πήγαν εξαιρετικά καλά με το δεύτερο εμφύτευμα. Λειτουργεί πολύ καλά και στέλνει σήματα».

Ο Μασκ είπε επίσης ότι 400 από τα ηλεκτρόδια του εμφυτεύματος στον εγκέφαλο του δεύτερου ασθενούς λειτουργούν. Η Neuralink πάντως στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι το εμφύτευμά της χρησιμοποιεί 1,024 ηλεκτρόδια.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More