Thursday, September 19, 2024
Home » Cdbbank: Μεγάλες προοπτικές στο International Corporate Banking

Cdbbank: Μεγάλες προοπτικές στο International Corporate Banking

0 comments

O Διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Τραπεζικής τηςcdbbank, Μιχάλης Μιχαήλ, μιλά στο Insider για το ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει σε ξένους πελάτες η τράπεζα, τις προοπτικές που παρουσιάζονται για τον τομέα του International Banking, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων

Διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Τραπεζικής της cdbbank, Μιχάλης Μιχαήλ

Τι δυνατότητες προσφέρει η cdbbank σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, όσον αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές εντός και εκτός Κύπρου;

Από την ίδρυσή της, το 1963, η cdbbank αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Κύπρου και πυλώνα σταθερότητας για την οικονομία του νησιού. Με πορεία πέραν των 60 χρόνων, η Τράπεζα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε επιχειρηματικούς, θεσμικούς και ιδιώτες πελάτες από την Κύπρο και το εξωτερικό, με στόχο να στηρίξει έμπρακτα την επιχειρηματική κοινότητα, την κοινωνία και την οικονομία της χώρας.

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση διεθνών πελατών, η υπηρεσία αυτή άρχισε να παρέχεται από την Τράπεζα πριν από περίπου 15 χρόνια, καταγράφοντας μία ανοδική πορεία, τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά.

Βασική επιδίωξη είναι η δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και η παροχή άριστης ποιότητας υπηρεσιών. Προς αυτή την κατεύθυνση, η cdbbank διαθέτει μία άρτια στελεχωμένη ομάδα, η οποία διακρίνεται για την αφοσίωση στην εξυπηρέτηση του πελάτη, την τεχνογνωσία της αλλά και την εις βάθος γνώση της σύγχρονης αγοράς.

Πόση βαρύτητα δίνει η cdbbank στο InternationalBankingκαι ποιες υπηρεσίες παρέχει;

Διαχρονικά αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες υπηρεσιών που προσφέρει η Τράπεζα, ο οποίος παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές, παρά τις συνεχείς προκλήσεις και την αβεβαιότητα που δημιουργούν οι γεωπολιτικές αναταράξεις.

Το τμήμα International Corporate Banking της cdbbank διαθέτει, μεταξύ άλλων, ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών, όπως είναι οι τρεχούμενοι λογαριασμοί σε όλα τα βασικά νομίσματα, οι προθεσμιακές καταθέσεις, οι υπηρεσίες πληρωμών, οι χρεωστικές κάρτες, καθώς και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής και μεσεγγύησης (escrow accounts).

Παράλληλα, η έμπειρη ομάδα του τμήματος βρίσκεται στη διάθεση των πελατών, έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα και να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας και των εκάστοτε διαδικασιών και ελέγχων που σχετίζονται με επιβαλλόμενες κυρώσεις, αλλά και για την καταπολέμηση του ξεπλύματος παράνομου χρήματος. Στόχος μας είναι να αφουγκραζόμαστε τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς και επενδύοντας στην αναβάθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των διαδικασιών και συστημάτων της Τράπεζας, να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στο οικονομικό γίγνεσθαι.

Πώς πιστεύετε ότι επηρεάζουν οι γεωπολιτικές εξελίξεις τον τομέα της διεθνούς τραπεζικής;

Διανύουμε μία ιδιαίτερα απαιτητική και απρόβλεπτη περίοδο εξαιτίας των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών αναταράξεων, αλλά και τη συνεπακόλουθη ανασφάλεια που δημιουργείται στις αγορές.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας, σε συνδυασμό με τις πληθωριστικές πιέσεις και τα υψηλά επιτόκια, αποτελούν κρίσιμα ζητήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η παγκόσμια κοινότητα και κατ’ επέκταση η κυπριακή οικονομία. Οι προκλήσεις είναι πολλές, όμως οι προοπτικές που αναδύονται για τη Διεθνή Τραπεζική παραμένουν μεγάλες, αφού ένας αξιοσημείωτος αριθμός ξένων επιχειρήσεων συνεχίζει την αναζήτησή του για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με ποιοτικές και λογικά τιμολογημένες υπηρεσίες.

Εκτιμώ ότι με σωστή διαχείριση, προσαρμοστικότητα και αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν, η κυπριακή οικονομία θα καταφέρει να ανταπεξέλθει των προκλήσεων. Σ’ αυτή την προσπάθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική η σύναψη νέων διακρατικών συμφωνιών αποφυγής διπλής φορολογίας και η ενίσχυση των υφιστάμενων, καθώς επίσης η σύσφιξη σχέσεων με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας (π.χ. Ινδία) που μπορούν να αποφέρουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη για τη χώρα.

Οι κυρώσεις κατά επιχειρήσεων και προσώπων ρωσικών οικονομικών συμ- φερόντων, επηρέασαν τη cdbbank; Ποια δεδομένα επικρατούν σήμερα;

Το πελατολόγιό μας εκτείνεται σε ένα μεγάλο γεωγραφικό εύρος, χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε εξάρτηση από κάποια συγκεκριμένη αγορά, γεγονός που αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντικό, κυρίως κατά την περίοδο της επιβολής κυρώσεων σε πρόσωπα και εταιρείες ρωσικών συμφερόντων. Πέραν τούτου, ως Τράπεζα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις γύρω από τα νέα πακέτα κυρώσεων που ανακοινώνονται ανά διαστήματα, διασφαλίζοντας ότι τόσο σε επίπεδο πελατολογίου όσο και σε επίπεδο καθημερινών συναλλαγών, υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με τις διεθνείς οδηγίες.

Γενικότερα όσον αφορά την Κύπρο, εκτιμώ ότι σήμερα η κατάσταση είναι σα- φώς διαφοροποιημένη. Από τη μία πλευρά είδαμε αρκετές εταιρείες που είναι συνδεδεμένες με ολιγάρχες ή πολιτικά πρόσωπα να έχουν επαναπατριστεί στη Ρωσία, ενώ απ’ την άλλη, αυξήθηκε ο αριθμός των επιχειρήσεων τεχνολογίας, ΙΤ και επικοινωνιών που μετέφεραν την έδρα τους στο νησί μας. Υπάρχει μία συνεχής κινητικότητα, με νέους τομείς δραστηριότητας να κάνουν ακόμη πιο έντονη την παρουσία τους στην κυπριακή αγορά, την ώρα που το επιχειρείν βρίσκεται πλέον σε πορεία προσαρμογής με τα υφιστάμενα γεωπολιτικά δεδομένα.

Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν για τον τομέα της διεθνούς τραπεζικής και πώς τους αντιμετωπίζετε;

Ο κόσμος των διεθνών συναλλαγών είναι συχνά περίπλοκος, ως εκ τούτου ελλοχεύουν και πολλοί κίνδυνοι. Ενδεικτικά να αναφέρω τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, την παραβίαση κυρώσεων και τις χρηματοοικονομικές απάτες.

Από την πλευρά μας βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, που είναι και η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του τραπεζικού τομέα, με σκοπό να διαφυλάξουμε τη φήμη και το όνομα τόσο της cdbbank όσο και της χώρας μας ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου που συμμορφώνεται πλήρως με τις αποφάσεις και τους κανονισμούς της ΕΕ. Στη βάση του νομοθετικού πλαισίου και των υποχρεώσεών της, η cdbbank δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις που αφορούν το κανονιστικό περιβάλλον, επενδύει περαιτέρω στην τεχνολογία ελέγχου των συναλλαγών και εμπλουτίζει τις δράσεις εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του προσωπικού της.

Επιπρόσθετα, υπάρχει στενή συνεργασία με ανταποκρίτριες τράπεζες για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και διεκπεραίωση ελέγχων των πράξεων των πελατών, τηρώντας πάντοτε τη νομοθεσία που αφορά το τραπεζικό απόρρητο και τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των πελατών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διευθύνσεις γραφείων:

• Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 50,

Alpha House, 1065 Λευκωσία

• Γωνία 28ης Οκτωβρίου και Σωτήρη Μιχαη-

λίδη, 3035 Λεμεσός

Τηλέφωνο: 8000 79 79, +357 22 846 500

(για κλήσεις από το εξωτερικό)

Email: [email protected]

Website: www.cdb.com.cy

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More