Friday, September 20, 2024
Home » OPEC+: Αμετάβλητη διατήρησε την παραγωγή πετρελαίου

OPEC+: Αμετάβλητη διατήρησε την παραγωγή πετρελαίου

0 comments

Η κοινή συνεδρίαση των κορυφαίων υπουργών του OPEC+ (OPEC και άλλοι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί όπως η Ρωσία) κατέληξε σε συμφωνία για να διατηρηθεί αμετάβλητη η πετρελαϊκή παραγωγή, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές από το καρτέλ.

Η απόφαση επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν ο OPEC+ να μην πραγματοποιήσει αλλαγές στις προγραμματισμένες περικοπές και να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο να τις αποσύρει, οδηγώντας έτσι μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου στην αγορά παρά την πρόσφατη υποχώρηση των τιμών.

Προηγουμένως τέσσερις πηγές από τον OPEC+ είχαν πει στο Reuters ότι δεν αναμένονται αλλαγές στην πολιτική του Οργανισμού.

Το πετρέλαιο υποχώρησε από το υψηλό του 2024 πάνω από τα 92 δολ. το βαρέλι τον Απρίλιο κοντά στο επίπεδο των 80 δολ. εν μέσω ανησυχιών για τα παγκόσμια επίπεδα ζήτησης, αν και μεγάλες εντάσεις στη Μέση Ανατολή έδωσαν στήριξη στις τιμές.

Οι περικοπές του OPEC+ σήμερα φτάνουν τα 5,86 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Στην προηγούμενη συνεδρίαση του τον Ιούνιο, το καρτέλ αποφάσισε να επεκτείνει περικοπές ύψους 3,66 εκατ. βαρελιών την ημέρα μέχρι το τέλος του 2024 και να διατηρήσει μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου τις υπόλοιπες περικοπές που φτάνουν τα 2,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Αυτές οι περικοπές θα καταργούνται σταδιακά στο διάστημα ενός έτους, μέχρι δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2025.

Capital.gr

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More