Friday, September 20, 2024
Home » Εξηγήσεις από την Κυβέρνηση για το μη διορισμό νέου Επίτροπου Εποπτείας του ΓεΣΥ ζητά το ΑΚΕΛ

Εξηγήσεις από την Κυβέρνηση για το μη διορισμό νέου Επίτροπου Εποπτείας του ΓεΣΥ ζητά το ΑΚΕΛ

0 comments

Κάνει λόγο για αναβλητικότητα και προχειρότητα που αφήνει μετέωρους τους πολίτες

Για καταπάτηση της νομοθεσίας για το ΓεΣΥ κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ καθώς από την 1η Αυγούστου θα έπρεπε να αναλάβει καθήκοντα ο νέος Επίτροπος Εποπτείας του Γενικού Συστήματος Υγείας ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Advertisement

Το κόμμα της αριστεράς ζητά εξηγήσεις από την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και το Υπουργείο Υγείας λέγοντας ότι η αναβλητικότητα και η προχειρότητα τους έχει δημιουργήσει κενό και έχει αφήσει μετέωρους τους πολίτες.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αναφέρει, «Ο ανεξάρτητος θεσμός του Επιτρόπου Εποπτείας του Γενικού Συστήματος Υγείας έχει την εξαιρετικά σημαντική αποστολή να διερευνά παράπονα και να εξετάζει κάθε πράξη, απόφαση ή/και παράλειψη του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας που διαχειρίζεται το ΓεΣΥ. Ο θεσμός αυτός είναι αναπόσπαστο μέρος της νομοθεσίας του ΓεΣΥ και έχει καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματική λειτουργία του και στην εμπιστοσύνη των πολιτών στο σύστημα υγείας».

Ωστόσο, σημειώνει, σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο κενό. «Την Τετάρτη 31 Ιουλίου, η θητεία του νυν Επιτρόπου ολοκληρώθηκε και την 1η Αυγούστου θα έπρεπε να αναλάβει καθήκοντα ο νέος Επίτροπος για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη εποπτεία του ΓεΣΥ. Ωστόσο, νέος Επίτροπος δεν υπάρχει και η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της. Πώς θα συνεχιστεί η εποπτεία του συστήματος; Πού πάνε οι δεσμεύσεις από το προεκλογικό πρόγραμμα του Ν. Χριστοδουλίδη που έλεγαν ότι «ενισχύονται, αξιοποιούνται και διευκολύνονται οι υφιστάμενοι ανεξάρτητοι θεσμοί του κράτους για ενίσχυση των ελέγχων του ΓεΣΥ»; Είναι φανερό ότι η αναβλητικότητα και η προχειρότητα της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει κενό και έχει αφήσει μετέωρους τους πολίτες».

Το ΑΚΕΛ, όπως αναφέρει, επισημαίνει στην κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο ότι πρέπει να αντιληφθούν ότι καταπατούν τη νομοθεσία για το ΓεΣΥ, ενόσω δεν διασφαλίζουν τη λειτουργία του Επιτρόπου Εποπτείας ή δεν έχουν προνοήσει έγκαιρα για ένα νέο θεσμό εποπτείας που θα είναι στο πλευρό των ασθενών. Tο ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι μέχρι την όποια αλλαγή της νομοθεσίας, πρέπει να εφαρμοστεί η ισχύουσα.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More