Thursday, September 19, 2024
Home » Επαναλαμβάνει εαυτόν ο Τατάρ. Δεν επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση «κυριαρχίας»

Επαναλαμβάνει εαυτόν ο Τατάρ. Δεν επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση «κυριαρχίας»

0 comments

Δεν επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχίας, λέει ο Τατάρ – Δηλώσεις για ηλεκτρική διασύνδεση κατεχομένων-Τουρκίας

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα επιστρέψουν σε διαπραγματεύσεις χωρίς την αποδοχή της «κυριαρχίας».

Advertisement

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Κίμπρις» γράφει ότι ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι «η αντίσταση και η ιστορία των Τουρκοκυπρίων, που διαρκεί 453 χρόνια, τους δίνουν το δικαίωμα στην ανεξαρτησία». Σε ομιλία του κατά την απονομή μεταλλίων στην «κούρσα δρόμου αντίστασης», που διοργανώθηκε με αφορμή την «εορτή κοινοτικής αντίστασης» την 1η Αυγούστου, είπε ότι δεν υπάρχει θέμα επιστροφής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς την αναγνώριση της κυριαρχίας τους.

  • ΠτΔ: Η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, ιδιότητα που θα συνεχίσει να υφίσταται και μετά την επίλυση του Κυπριακού

Αναφέρθηκε επίσης στο ψήφισμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, που υποστηρίζει ότι η μόνηλύση για το νησί είναι η ύπαρξηδύο κρατών. Επιπλέον, είπε ότι οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς την Τουρκία θα ήταν απαράδεκτη, καθώς θα σήμαινε μηδενικά στρατεύματα και εγγυήσεις.

Ο Τατάρ επανέλαβε ότι η «τδβκ» πρέπει να περιλαμβάνεται σε οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία και εξέφρασε την ελπίδα ότι όλοι κατανοούν την άρνηση τους για μια συμφωνία που δεν θα αναγνωρίζει το ψευδοκράτος.

Δηλώσεις για ηλεκτρική διασύνδεση κατεχομένων-Τουρκίας

Η διαδικτυακή «Γκιουντέμ Κίμπρις» αναφέρει ότι ξεκίνησε νέο θαλάσσιο δρομολόγιο μεταξύ Κερύνειας και Ανεμουρίου (Ανάμουρ) στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Γκιουντέμ Κίμπρις» γράφει ότι σε δηλώσεις του για τη νέα γραμμή και τη σημασία του Ανάμουρ, o Τουρκοκύπριος ηγέτης χαρακτήρισε τημεταφορά νερού από την περιοχή αυτή στα κατεχόμενα ωςιστορικό έργο. Ανέφερε ότι από το 2015, το νερό ρέει στο φράγμα στα Πάναγρα, με ετήσια ποσότητα 75 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε, ακόμη, στην ανάγκη ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Τουρκία, υπογραμμίζοντας τις συμφωνίες που συνάπτονται με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More