Friday, September 20, 2024
Home » Καταδικάζει την επίθεση με ρουκέτα στα Υψώματα του Γκολάν η Λευκωσία. Ζητεί έρευνα η ΕΕ

Καταδικάζει την επίθεση με ρουκέτα στα Υψώματα του Γκολάν η Λευκωσία. Ζητεί έρευνα η ΕΕ

0 comments

Συγκλονίζει η νέα επίθεση με νεκρούς άμαχους – Καταδικάζει την επίθεση με ρουκέτα στα Υψώματα του Γκολάν η Λευκωσία – Ζητεί έρευνα η ΕΕ

Αποκλιμάκωση ζητά το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών, μετά την πολύνεκρη επίθεση από ρουκέτα που κατέπεσε χθες στο κέντρο της δρουζικής κωμόπολης Μάτζνταλ Σιαμς στα Υψώματα του Γκολάν, την οποία και καταδικάζει.

Advertisement

  • Αντίποινα του Ισραήλ στον Λίβανο μετά το μακελειό στα Υψίπεδα του Γκολάν που σκοτώθηκαν παιδιά

Σε ανάρτηση στο Χ το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι καταδικάζει κατηγορηματικά την επίθεση στο γήπεδο ποδοσφαίρου που προκάλεσε τον τραγικό θάνατο αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

«Οι πολίτες και οι μη στρατιωτικές υποδομές πρέπει να προστατεύονται βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» προσθέτει.

Είναι υψίστης σημασίας, λέει το Υπουργείο, να διασφαλιστεί η αποκλιμάκωση και να αποτραπεί η διάχυση που θα είχε δυνητικά άνευ προηγουμένου και καταστροφικές συνέπειες.

Καταδικάζει το «λουτρό αίματος» η ΕΕ, ζητεί διεξαγωγή έρευνας

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε χθες Σάββατο το «λουτρό αίματος», αναφερόμενος στον θάνατο 11 ανθρώπων, κυρίως νέων, σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο κατεχόμενο, προσαρτημένο στο Ισραήλ υψίπεδο του Γκολάν, εξαιτίας εκτόξευσης ρουκέτας από τον Λίβανο, ζητώντας να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα.

«Σοκαριστικές εικόνες από το γήπεδο ποδοσφαίρου στην πόλη των Δρούζων, την Ματζάλ Σαμς. Καταδικάζω απερίφραστα αυτό το λουτρό αίματος. Χρειαζόμαστε ανεξάρτητη διεθνή έρευνα για τούτο το απαράδεκτο συμβάν. Παροτρύνουμε όλα τα μέρη να ασκήσουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση», υπογράμμισε ο κ. Μπορέλ μέσω X.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More