Friday, October 18, 2024
Home » Με 15 αθλητές η «Τeam Cyprus» στο Παρίσι

Με 15 αθλητές η «Τeam Cyprus» στο Παρίσι

0 comments

Η κυπριακή αποστολή αριθμεί 15 αθλητές, όσους και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις. Οι διαφορές σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, προκύπτουν από τον αριθμό των διαφορετικών αθλημάτων που θα έχουν εκπρόσωπο στους αγώνες, τα οποία έφτασαν τα οκτώ, καθώς και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 2008 οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες, εννέα έναντι έξι.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης θα γίνει ο πρώτος Κύπριος Ξιφομάχος που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού ποτέ στο παρελθόν αθλητής της Ξιφασκίας δεν είχε εξασφαλίσει πρόκριση. Το κυπριακό Τζούντο επιστρέφει στους αγώνες ύστερα από 20 χρόνια με τη Σοφία Ασβεστά και η Ρυθμική Γυμναστική επιστρέφει ύστερα από 12 χρόνια με την συμμετοχή της Βέρας Τουγκολούκοβα, Διαδοχικές παρουσίες θα υπάρχουν από τα αθλήματα του Στίβου, της Κολύμβησης, της Ιστιοπλοΐας, της Σκοποβολής της Ποδηλασίας, και της Ενόργανης Γυμναστικής.

Ο Παύλος Κοντίδης συμμετέχει για 5η φορά στους αγώνες και γίνεται ο τρίτος αθλητής στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο μετά τους Ανδρέα Καριόλου και Γιώργο Αχιλλέως. Τρεις αθλητές οι Μάριος Γεωργίου, Μίλαν Τραΐκοβιτς και Άντρη Χριστοφόρου συμμετέχουν για τρίτη διαδοχική φορά, άλλοι τέσσερις οι Νατάσα Λάππα, Μαριλένα Μακρή, Κάλια Αντωνίου και Νικόλας Αντωνίου για δεύτερη. Την πρώτη τους παρουσία θα καταγράψουν οι Ολίβια Φωτοπούλου, Έλενα Κουλιτσένκο Ντένις Ταραντίν, Σοφία Ασβεστά, Κωνσταντίνα Νικολάου, Αλέξανδρος Τοφαλίδης και Βέρα Τουγκολούκοβα.

Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα

1. Γεωργίου Μάριος Ενόργανη Γυμν. Σύνθετο & Ατομικό

2. Ασβεστά Σοφία Τζούντο -52 Kg

3. Λάππα Νατάσα Ιστιοπλοΐα IQFOil

4. Τοφαλίδης Αλέξανδρος Ξιφασκία Foil

5. Αντωνίου Κάλια Κολύμβηση 100μ. Ελεύθερο

6. Αντωνίου Νικόλας Κολύμβηση 100μ.Ελεύθερο

7. Κοντίδης Παύλος Ιστιοπλοΐα ILCA 7

8. Μακρή Μαριλένα Ιστιοπλοΐα ILCA 6

9. Κουλιτσένκο Έλενα Στίβος Ύψος

10. Φωτοπούλου Ολίβια Στίβος 100μ., 200μ.

11. Νικολάου Κωνσταντίνα Σκοποβολή Σκητ

12. Χριστοφόρου Άντρη Ποδηλασία Δρόμου

13. Ταραντίν Ντένις Ιστιοπλοΐα Kite

14. Τραΐκοβιτς Μίλαν Στίβος 110μ. Εμπόδια
15. Τουγκολούκοβα Βέρα Ρυθμική Γυμν. Σύνθετο Ατομικό

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More