Friday, September 20, 2024
Home » Χαρτσιώτης: Πολυτέλεια η αστυνόμευση αγώνων με κόστος €30 χιλ. για φορολογούμενο

Χαρτσιώτης: Πολυτέλεια η αστυνόμευση αγώνων με κόστος €30 χιλ. για φορολογούμενο

0 comments

Πολύς θόρυβος γίνεται το τελευταίο διάστημα για την απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων, με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να επιμένει και την ΚΟΠ να απορρίπτει τη θέση της.

Πέραν από τα φαινόμενα βίας με τους τραυματισμούς και τις υλικές ζημιές, υπάρχει ακόμα ένα ζήτημα που προκύπτει από τη μετακίνηση των φιλάθλων και αφορά στο οικονομικό κομμάτι, ενώ υπάρχει και προέκταση στην ασφάλεια του κράτους. Το philenews ζήτησε τα σχόλια του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Μάριου Χαρτσιώτη για το γεγονός πως επιμένει στην εισαγωγή του μέτρου της απαγόρευσης της μετακίνησης φιλάθλων από την αρχή της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρτσιώτη, η πολιτεία επιθυμεί σίγουρα την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, νοουμένου ότι θα γίνει με ασφάλεια. «Δυστυχώς η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη με αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή μας – και είναι αυτά που τονίσαμε στην ΚΟΠ –και ζητήσαμε την κατανόηση της«.

Πρώτα απ’ όλα, ανέφερε ο κ. υπουργός, δεν μπορούμε να δεχθούμε και θεωρούμε τεράστια πολυτέλεια, η αστυνόμευση ενός αγώνα που θεωρείται υψηλού κινδύνου, να κοστίζει στον φορολογούμενο πολίτη κατά μέσο όρο €30.000 προκειμένου να υπάρχει ικανοποιητική αστυνόμευση και ν’ αποφεύγονται φαινόμενα χουλιγκανισμού.

«Αν σε μια αγωνιστική έχω δύο αγώνες υψηλού κινδύνου, τότε σημαίνει ότι το κόστος διπλασιάζεται, συν η αστυνόμευση για τους υπόλοιπους αγώνες, όπου κάθε εβδομάδα οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν 80 – 100.000 ευρώ για την αστυνόμευση αγώνων.

Άρα μπορούμε να καταλάβουμε τι επωμίζεται ο κόσμος σε μια περίοδο που η ακρίβεια είναι εκεί, τα οικονομικά προβλήματα είναι εκεί και δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος, χάριν αποφυγής ακριβώς αυτών των δυσάρεστων γεγονότων, να απαιτείται μια τόσο μεγάλη επιβάρυνση του φορολογούμενου».

Για να καταλάβει και ο κόσμος, πρόσθεσε ο κ. Χαρτσιώτης, ο αγώνας που διεξήχθη στις 6/1/2024 μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ – Απόλλων είχε συνολικό κόστος €32.000, ενώ ο αγώνας ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια στις 23/12/2023 κόστισε για υπερωρίες και αντιμισθία αστυνομικών €31.000 περίπου. Στη Βρετανία, αν ζητηθεί από την Αστυνομία να εισέλθει στα γήπεδα τότε το κόστος το αναλαμβάνει η ομάδα που την καλεί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στα αυξημένα καθήκοντα που έχει αυτό το διάστημα η Αστυνομία, ιδιαίτερα λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή μας, γεγονός που απαιτεί μέτρα και προς άλλες κατευθύνσεις.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι «θεωρούμε πολυτέλεια δυστυχώς αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος με τις συνθήκες που επικρατούν εντός αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, να κινητοποιούνται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τα Σαββατοκυρίακα, πολλές φορές από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα, προκειμένου να προφυλάξουν τον κόσμο από αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα του χουλιγκανισμού. Αυτό γίνεται την ώρα που η Αστυνομία έχει να ασχοληθεί με πάρα πολύ σοβαρότατα ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας του τόπου», κατέληξε ο κ. Χαρτσιώτης.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More