Friday, October 18, 2024
Home » Υπέδειξε νομικά σφάλματα στο πόρισμα για Θανάση η Εισαγγελία – «Όταν τελειώσει, θα μιλήσω» είπε ο Σταυριανός

Υπέδειξε νομικά σφάλματα στο πόρισμα για Θανάση η Εισαγγελία – «Όταν τελειώσει, θα μιλήσω» είπε ο Σταυριανός

0 comments

Αναβολή στην ακροαματική διαδικασία για αίτηση Σταυριανού που αμφισβητεί το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας – «Στην παρούσα φάση δεν έχω να πω οτιδήποτε. ‘Όταν τελειώσει η διαδικασία θα μιλήσω, επιτέλους», δήλωσε σε ΜΜΕ ο Πανίκος Σταυριανός

Αναβολή πήρε η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την αίτηση του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού που αμφισβητεί το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας Ντόριας Βαρωσιώτου ότι ο θάνατος δηλαδή του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου επήλθε από στραγγαλισμό και όχι από εκούσια πτώση εξ ύψους.

Οι δικηγόροι της οικογένειας ζήτησαν να καταχωριστεί ένσταση στην αίτηση που υπέβαλε ο ιατροδικαστής Πανίκκος Σταυριανός.

  • Ξεκινά στο Ανώτατο η διαδικασία αμφισβήτησης του πορίσματος για θάνατο Θανάση μετά το αίτημα Σταυριανού

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης ανέφερε πως «η απόφαση να μην προσφύγουμε ως θεσμός για αίτηση ακύρωσης πορίσματος δεν στηρίζεται σε λόγους της νομικής πτυχής έχουμε εντοπιστεί νομικά σφάλματα στο πόρισμα. Ο Γενικός Εισαγγελέας δεν προτίθεται να υποβάλει ένσταση». Η Νομική Υπηρεσία, είπε βρίσκεται στη διάθεση του δικαστηρίου.

Ο νομικός Νίκος Κληρίδης σημείωσε πως στην υπόθεση και στη θανατική ανάκριση η Νομική Υπηρεσία είχε υποστηρίξει τη θέση ότι το πόρισμα του αιτητή ήταν το ορθό και ενήργησε όχι ως ανεξάρτητος θεσμός, αλλά ως Κατηγορούσα Αρχή και για λόγους αμεροληψίας δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τη Δημοκρατία.

Η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε εκ νέου για τις 10 Σεπτεμβρίου ενώ έως τις 5 /9 θα πρέπει να καταχωρηθούν η ένσταση.

Στο μεταξύ εξερχόμενος της αίθουσας ο Πανίκος Σταυριανός δήλωσε σε ΜΜΕ πως, «Στην παρούσα φάση δεν έχω να πω οτιδήποτε. ‘Όταν τελειώσει η διαδικασία θα μιλήσω, επιτέλους»

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More