Thursday, September 19, 2024
Home » ΑΠΟΕΛ: Με Σλόβαν Μπρατισλάβας ή Τσέλιε στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ

ΑΠΟΕΛ: Με Σλόβαν Μπρατισλάβας ή Τσέλιε στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ

0 comments

Το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ έμαθε ο ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές Κύπρου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της «μονομαχίας» Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) – Τσέλιε (Σλοβενία) με την προϋπόθεση φυσικά ότι οι γαλαζοκίτρινοι θα υπερκεράσουν το εμπόδιο της Πετροκούμπ Μολδαβίας.

Αν ο ΑΠΟΕΛ τα καταφέρει, τότε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα παίξει 6 ή 7 Αυγούστου εκτός έδρας και η ρεβάνς θα γίνει στις 13 του μήνα στο ΓΣΠ. Η τύχη χαμογέλασε στον ΑΠΟΕΛ που αρχικά απέφυγε από την προκλήρωση τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία είχε την υψηλότερη βαθμολογία από τους υποψήφιους αντιπάλους.

Φαβορί για πρόκριση θεωρείται η βασίλισσα του σλοβάκικου ποδοσφαίρου Σλόβαν, με 22 πρωταθλήματα και 7 κύπελλα. Πέρσι κατέκτησε το έκτο πρωτάθλημα στη σειρά και μεγάλωσε την αυτοκρατορία της. Προπονητής των γαλάζιων από το 2021 είναι ο είναι ο Βλάντιμιρ Βάις και αγωνίζεται στο Στάδιο «Tehelné pole», χωρητικότητας 22.500 θέσεων.

Την περσινή σεζόν ο Άρης διέλυσε τη Σλόβαν με 6-2 στο Στάδιο Άλφαμεγα και πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Εκτός έδρας η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι ηττήθηκε με 1-2. Το καλοκαίρι απέκτησε τον Ζούλιους Σόκε από τον Άρη, ενώ στο ρόστερ της είναι επίσης ο Κέναν Μπάιριτς με προϋπηρεσία στην Πάφος FC. Mεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt είναι ο 19χρονος Νίνο Μαρτσέλι, με αξία 3,500,000 ευρώ.

Η Σλόβαν «ξυπνά» ευχάριστες μνήμες στον ΑΠΟΕΛ, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι την απέκλεισαν το καλοκαίρι του 2011 (0-0 στο ΓΣΠ, 2-0 στη Σλοβακία) και ακολούθησε η επική πορεία στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Τσέλιε προέρχεται από τη δεύτερη κατάκτηση πρωταθλήματος της ιστορίας της, ενώ μετρά μόλις μία κατάκτηση κυπέλου και δεν έχει καταφέρει ποτέ να συμμετάσχει σε φάση ομίλων. Το πρωτάθλημα Σλοβενίας άρχισε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τη Τσέλιε να κερδίζει εντός έδρας την NK Μπράβο με 2-1. Προπονητής της είναι ο 52χρονος Κροάτης Νταμίρ Κρζέναρ. Ανέλαβε τα ηνία της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι από τη Μάριμπορ και την οδήγησε στον τίτλο.

Έδρα της είναι το «Stadion Z’dežele», χωρητικότητας 13.059 θεατών. Το ρόστερ της κοστολογείται στο «transfermarkt» με σχεδόν 13.000.000 ευρώ, έναντι 14.000.000 του ΑΠΟΕΛ. Αρχηγός της είναι ο πρώην παίκτης της Ανόρθωσης Ντένις Πόποβιτς και ακριβότερος κοστολογείται ο 22χρονος Κροάτης, Ίβαν Μπρνιτς, ο οποίος είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

TO LIVE ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

Σε λίγη ώρα θα αρχίσει ο… χορός των ευρωπαϊκών κληρώσεων για τον τρίτο προκριματικό γύρο σε Champions League, Europa Legue και Conference League!

Στη 1 το μεσημέρι είναι η κλήρωση του Champions League, με τον ΑΠΟΕΛ να μαθαίνει τα πιθανά ζευγάρια από τα οποία θα προκύψει εκείνο που τον αφορά και θα αντιμετωπίσει, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Πέτροκουμπ.

Ξεκινάμε!

Γίνεται αναφορά στο πρόσφατο Euro 2024 και δίνονται συγχαρητήρια στην Ισπανία που κατέκτησε για 4η φορά το τρόπαιο.

Τώρα ο εκπρόσωπος της UEFA μιλάει για το νέο σύστημα διεξαγωγής των ευρωπαϊκών Κυπέλλων που θα δούμε από τον Σεπτέμβριο και φυσικά στο Champions League, όπου ευχόμαστε να είναι και ο ΠΑΟΚ!

Η μπάλα τώρα στον Τομ Μπάρλοου που είναι υπεύθυνος για τις κληρώσεις και εξηγεί τα διαδικαστικά…

Η διαδικασία αρχίζει από το Champions Path, όπου βρίσκεται ο πρωταθλητής Κύπρου, ΑΠΟΕΛ, και θα μάθουμε σύντομα σχετικά το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο επόμενος αντίπαλός του στον γ’ προκριματικό γύρο.

Ο ΑΠΟΕΛ κληρώθηκε με τον νικητή του ζευγαριού Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) – Τσέλιε (Σλοβενία).

75907

Με μία εκ των Μάλμε (Σουηδία) ή Κλάκσβικ (Ν. Φερόε) ο ΠΑΟΚ, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάνια Λούκα από τη Βοσνία.

99481

Και τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση για το League Path

35545

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More