Friday, September 20, 2024
Home » Ριζική εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης προσφυγικής πολιτικής, ζητά η ΠΕΠ

Ριζική εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης προσφυγικής πολιτικής, ζητά η ΠΕΠ

0 comments

H διακήρυξή της με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων

Τη ριζική εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης προσφυγικής πολιτικής, που να περιλαμβάνει και αυτούς που μέχρι σήμερα δεν έτυχαν καμίας στήριξης, απαιτεί η Παγκύπρια Ένωσης Προσφύγων (ΠΕΠ), η οποία τονίζει πως διεκδικεί την προώθηση της αναλογικής αποζημίωσης των ιδιοκτητών, για την απώλεια χρήσης των κατεχόμενων περιουσιών τους και προς την κατεύθυνση αυτή, προχωρεί στην ετοιμασία και καθορισμό συγκεκριμένων προτάσεων, για την ενίσχυση του ταμείου του 0,4%.

Σεδιακήρυξή της με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη τουρκική εισβολή του 1974, η ΠΕΠ αναφέρει πως η θεραπεία αυτή επιβάλλεται να ξεκινήσει σταδιακά και τμηματικά, έστω με την ευχή «να λειτουργήσει και ως αποτρεπτικός καταλύτης στις προσφυγές προς την Επιτροπή Αποζημιώσεων».

Εκφράζει εκ νέου την αγωνία της και καλεί την Κυβέρνηση «να επικεντρώσει και να εντείνει τις ενέργειες και τις παραστάσεις της προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τις γειτονικές χώρες, προκειμένου να υλοποιηθούν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, αλλά και την περαιτέρω συμβολή τους στην προσπάθεια διάρρηξης του αδιεξόδου και την επανέναρξη του διαλόγου προς επίλυση του προβλήματος».

Όπως σημειώνει «ο προσφυγικός κόσμος της Κύπρου, οι εκτοπισθέντες αλλά και οι ξενιτεμένοι μας, θύματα μιας βίαιης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής από την Τουρκία, διατρανώνουν τη θέληση και την αποφασιστικότητα τους για εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, που να αντέχει στο χρόνο και να διασφαλίζει τον τερματισμό της κατοχής, να άρει τα επεμβατικά δικαιώματα και τις ξένες εγγυήσεις, να επιφέρει την απομάκρυνση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και να οδηγεί σε ουσιαστική επανένωση της πατρίδας μας ως ένα ομόσπονδο κράτος μέσα στην ΕΕ, με μία διεθνή προσωπικότητα, μία αδιαίρετη κυριαρχία, μία ιθαγένεια».

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More