Thursday, September 19, 2024
Home » Ολυμπιακή ομάδα με βλέψεις για το βάθρο

Ολυμπιακή ομάδα με βλέψεις για το βάθρο

0 comments

O Μίλαν Τραΐκοβιτς και η Έλενα Κουλιτσένκο θα είναι οι σημαιοφόροι της κυπριακής ομάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, που θα διεξαχθούν από 26 Ιουλίου μέχρι 11 Αυγούστου. Όπως και το 2021 στο Τόκυο, υιοθετήθηκε η προτροπή της ΔΟΕ για την παρουσία δύο σημαιοφόρων.

Η Ολυμπιακή μας ομάδα παρουσιάστηκε χθες στο Ολυμπιακό Μέγαρο και αποτελείται από 15 αθλητές και αθλήτριες, εννέα γυναίκες και έξι άνδρες από οκτώ αθλητικές Ομοσπονδίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Γιώργο Χρυσοστόσμου, η αποστολή μας θα προσφέρει περηφάνια στη χώρα μας, προτάσσοντας ταυτόχρονα τις αρχές και αξίες του Ολυμπισμού: «Οι 15 αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι θα σηκώσουν την σημαία μας με αξιοπρέπεια και θα στείλουν πάλι το μήνυμα ότι παρά τα προβλήματα της εισβολής και κατοχής, η μικρή μας πατρίδα αντέχει, αγωνίζεται και διακρίνεται».

Η υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, απευθυνόμενη στους αθλητές σημείωσε: «Εσείς αποτελείτε τα υγιή πρότυπα και παράλληλα τους πρεσβευτές των υψηλών ιδεωδών του αθλητισμού. Ο κόπος και η σκληρή σας προσπάθεια επιβραβεύεται με το εισιτήριο της συμμετοχής. Είμαστε ήδη περήφανοι για σας. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία. Περιμένουμε με αγωνία να σας καμαρώσουμε τόσο στην τελετή έναρξης όσο και στα διάφορα αθλήματα».

Παρουσιάζοντας την Ολυμπιακή ομάδα, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και αρχηγός της κυπριακής αποστολής, Γιώτης Ιωαννίδης, οριοθέτησε τους στόχους: «Θέτουμε ως στόχο την επάξια εκπροσώπηση και προβολή της Κύπρου. Από τους αθλητές μας ζητούμε σωστή συμπεριφορά εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό την ώρα του αγώνα.

Η ομάδα, αποτελείται από αθλητές που συνδυάζουν εμπειρία και νεανικό ενθουσιασμό. Όλοι τους διαθέτουν την ικανότητα να διακριθούν στους Αγώνες. Εφόσον οι αθλητές μας βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, έχουμε στην ομάδα αθλητές που μπορούν να φτάσουν μέχρι το βάθρο. Η παρουσία σε κάποιους τελικούς ή σε ψηλές θέσεις στην κατάταξη, είναι ένας ρεαλιστικός στόχος». Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας, εξέφρασαν τη χαρά τους για τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, τονίζοντας ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάκριση.

Για πρώτη φορά θα εκπροσωπηθούμε στη Ξιφασκία, ενώ το Τζούντο επιστρέφει στους Ολυμπιακούς μετά από 20 χρόνια. Οι 15 αθλητές και αθλήτριες και τα αθλήματα/αγωνίσματα που θα αγωνιστούν είναι οι εξής: Παύλος Κοντίδης (ILCA7 / Ιστιοπλοΐα), Μίλαν Τράικοβιτς (Στίβος / 110μ. εμπόδια), Ολίβια Φωτοπούλου (Στίβος / 100μ.), Έλενα Κουλιτσένκο (Στίβος / Άλμα εις ύψος), Μάριος Γεωργίου (Ενόργανη Γυμναστική), Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία Δρόμου / Ποδηλασία), Κάλια Αντωνίου (Κολύμβηση / 100μ. ελεύθερο), Νικόλας Αντωνίου (Κολύμβηση / 100μ. ελεύθερο), Μαριλένα Μακρή (ILCA6 / Ιστιοπλοΐα), Νατάσα Λάππα (iQFOiL / Ιστιοπλοΐα), Κωνστάντια Νικολάου (Σκοποβολή / σκιτ), Βέρα Τουγκολούκοβα (Ρυθμική Γυμναστική), Αλέξανδρος Τοφαλίδης (Ξιφασκία), Ντένις Ταραντίν (Kite / Ιστιοπλοΐα), Σοφία Ασβεστά (Τζούντο)

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More